Gardermoen Motorpark er én av hele 35 arenaer hvor kvalifisering til landsfinalen finner sted denne forsommeren.

Nå starter landsfinale-rushet – sjekk ut hvor årets kvalifiseringsløp skal foregå

Gjennom 40 helger fordelt på 35 baner blir det hektisk aktivitet de neste månedene for det norske bilcrossfolket.

Publisert Sist oppdatert

BILCROSS: Snøen er for lengst smeltet de fleste steder i Norge, og nå åpner motorbane etter motorbane med både treninger og etterhvert løp.

Og i det som utgjør den største bredden innenfor norsk motorsport med biler med tak, så er det bilcrossen hvor de fleste nå har børstet støvet fra bilene sine eller klint til med nybygde doninger med ulike forutsetninger innenfor både byggekvalitet og budsjett.

Men foruten flere store enkeltløp, så er det NMKs Landsfinale-konsept som utgjør det mest prestisjefylte innenfor norsk bilcross, og fra mai til august så er det hyppig aktivitet hver eneste helg med kvalifiseringsløp hos flerfoldige NMK-arrangører.

Intet mindre enn 35 baner og arrangører står klare de neste ukene og månedene, hvor totalt 40 enkeltløp utgjør kvalifisering til den største landsfinalen som kjører på et nyoppusset Smådøl Motorsenter utenfor Numedal 20. august. I skrivende stund er allerede ett kvalikløp kjørt da Eikås Motorsportsenter utenfor Bergen startet ballet før påske.

I mellomtiden skal det også kjøres tre andre landsfinale, innenfor henholdsvis veteran, damer og junior. Disse tre landsfinalene er også egne kvalifiseringsløp inn mot hovedlandsfinalen, også definert som senior. Man kvalifiserer til en landsfinale ved å komme til A-finale i et kvalifiseringsløp.

Flere helger er svært hektiske med mange løp samtidig. Allerede i månedsskiftet april-mai gjør det fem løp. I pinsehelga første helga i juni går det hele seks løp, og det baller bare på seg utover den første sommermåneden.

De aller fleste baneanlegg har ett kvalifiseringsløp hver. Unntakene er Konsmo, Vedal, Ulvstuhaugan, Vinjarmoen (Dokka) og Egersund. De to sistnevnte har også sine egne landsfinaler innenfor henholdvis veteran og damer.

Under får du full oversikt over samtlige løpshelger

Powered by Labrador CMS