Nå vil Eyvind prøve den internasjonale rallylykken på nytt

To NM-gull på tre år gjør at østfoldingen ønsker å sikte mer mot utlandet i rallybilen igjen.

Publisert

For oddsene var relativt lave for at Eyvind Brynildsen skulle ta hjem NM-gullet da han hadde et forsprang på 19 poeng ned til Ole Christian Veiby i forkant av Rally Hedemarken sist helg.

Eyvind Brynildsen på vei mot NM-gull i Rally Hedemarken. (Foto: Morten K. Larsen/KL Media)

For oddsene var relativt lave for at Eyvind Brynildsen skulle ta hjem NM-gullet da han hadde et forsprang på 19 poeng ned til Ole Christian Veiby i forkant av Rally Hedemarken sist helg.

Riktignok tok Veiby seieren i NM-klassen, men Brynildsen hadde ingen problemer med å «sikre» gullmedaljen ved å bli nummer to i klassen.

Har konkret tilbud

Eyvind Brynildsen og kartleser Anders Fredriksson på målrampa i Hamar sentrum. (Foto: Morten K. Larsen/KL Media)

– Vi kjørte kontrollert midt i veien og gjorde ingen feil, og da ble vi nummer to i klassen. All ære til Ole som kjører fort, samtidig som jeg føler vi klarer å matche Mads (Østberg, journ.anm) sine tidligere tider. Vi er nære, og det syns jeg er gøy - det sier litt om nivået i klassen og i norsk rally om dagen, sier Brynildsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Edvall til topps – men nå gir han seg mens leken er god

LES OGSÅ: Smadrer bilen i gårdsplassen – ender opp med latterkrampe

Dette var hans andre NM-gull i toppklassen, det første kom i 2015, og nå er Brynildsen sugen på å kjøre internasjonalt igjen. Hva det blir til, om vi snakker WRC 2 eller EM eller andre internasjonale mesterskap, det vil ikke 29-åringen røpe.

– Vi er litt usikre på hva vi skal gjøre, men fokuset blir nok rettet bort fra NM og litt mer på utenlandske løp. Vi vet ikke hvilken serie enda, men vi har et par tilbud vi ser på, ett av dem er konkret, så får vi se hvor det bører hen. Men det er motiverende at team og samarbeidspartnere vil være med videre, sier Brynildsen.

Over 50 etappeseire

Han har bitt godt fra seg i utlandet tidligere, men har manglet det ordentlige gjennombruddet.

I dag kan han, ifølge rallydatabasen eWRC-results.com skilte med 12 etappeseire i PWRC (gamle VM for Gruppe N- og 2000-biler, journ.anm), samt 40 etappeseire i SWRC og WRC 2-mesterskapet til sammen, som mesterskapet het da S2000- og R5-bilene ble mer etablerte i VM-sirkuset.

LES OGSÅ: Slik gir man sønnen sin en real Rally Finland-opplevelse

Powered by Labrador CMS