Neuville ønsker Tänak velkommen - Andreas forblir tyst om egen framtid

Andreas Mikkelsen hyller Ott Tänaks VM-gull, men vil ikke kommentere hvordan hans egen posisjon nå er for 2020.

Publisert

Midt under Rally Spania, som søndag ledet til Ott Tänaks første VM-gull, mente avisen Autosport å vite at Hyundai allerede har kapret den nybakte verdensmesterens signatur for neste år. Selv har ikke hovedpersonen vært i nærheten av å bekrefte disse påstandene, og det at han kysset Toyota-logoen etter målgang sender blandede signaler om framtiden til Tänak.

Andreas Mikkelsen og Ott Tänak fra Rally Spania 2017. (Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

Midt under Rally Spania, som søndag ledet til Ott Tänaks første VM-gull, mente avisen Autosport å vite at Hyundai allerede har kapret den nybakte verdensmesterens signatur for neste år. Selv har ikke hovedpersonen vært i nærheten av å bekrefte disse påstandene, og det at han kysset Toyota-logoen etter målgang sender blandede signaler om framtiden til Tänak.

Samme avis har dog fått reaksjoner fra Rally Spania-vinner Thierry Neuville om Tänak som lagkamerat for neste år. Neuville kan ikke bekrefte noe, men kaster ikke nødvendigvis mindre bensin over brannfakkelen fra «motorsportens bibel».

Tänak vil skape motivasjon

Faktisk står Neuville langt på vei med åpne armer til å ta imot sin argeste tittelrival i årets Rally-VM som lagkamerat.

– Jeg er veldig åpen. Jeg har sagt før at jeg ville foretrukket å ha Tänak i en Hyundai framfor mot meg i en Toyota. Og Hyundaien vil utvikle seg raskere med hans kunnskap, og det å ha Tänak i teamet viser en motivasjon fra Hyundai for videre sesonger og engasjement. Og det er det jeg trenger for å vinne løp; engasjement, gode teamkompiser og utvikling, sier Neuville overfor Autosport.

Neuville teamkamerat, og kamerat på privaten forøvrig, norske Andreas Mikkelsen, forholder seg taus til den ubekreftede avsløringen om at Tänak kjører Hyundai neste år. Det vil med all sannsynlighet medføre at Mikkelsen er ferdig som Hyundai-fører, ettersom sørkoreanerne i såfall allerede vil ha signert fire førere fordelt på tre biler neste år. For Neuville, Dani Sordo og Sebastien Loeb er allerede klare for 2020.

– Det er ikke noe nytt å melde foreløpig, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé, om sin egen situasjon for 2020.

– Thierry snakker åpent om å se for seg Tänak i teamet?

– Jeg vet ikke noe mer enn deg i denne saken, så det er ikke så mye å si noe om enda, svarer 30-åringen.

– Prater med alle

Ettersom han går ut av EVEN Management-samarbeidet etter dette året, står han også på egne bein i forhold til forhandlinger med andre team. Da vi snakket med Mikkelsen i forbindelse med nyheten om avskjedigelsen med EVEN, så var han klar på at han nå er i posisjon til å snakke med hvem han vil.

– Kontrakten min går som kjent ut. Jeg prater jo med alle, mest for å høre ståa, og det er noe alle som står i en slik posisjon gjør. Jeg har ikke gått veldig aktivt til andre team, jeg må også først høre med Hyundai om framtiden, sa Mikkelsen til Parc Fermé for to uker siden.

Nå kan altså årets verdensmester være i ferd med å sende ham selv ut av teamet, dersom Autosports påstander stemmer. Ingenting tyder da på at det er plass til Mikkelsen i Hyundai ut ifra hans eget ønske om å kjøre full sesong og også kunne kjempe om tittel.

Gulloppskriften til Tänak

Andreas Mikkelsen snøt Ott Tänak for hans første seier helt på tampen av Rally Polen i 2016. Siden har Mikkelsen vunnet kun ett løp, mens Tänak siden har vunnet 13 løp. (Foto: Red Bull Content Pool)

Mikkelsen er dog veldig klar på at det var på tide med et tronskifte i Rally-VM, og han føyer seg inn i rekken av gratulasjoner til Tänak.

– At den franske dominansen er felt er bare bra. Det var på tide med en forandring, selv om man gjerne skulle sett det norske flagget der i stedet. Men vel fortjent til Tänak. Han skulle jo egentlig ha vunnet i fjor også, sier nordmannen.

– Hvorfor har Tänak vært bedre enn alle andre?

– Vanskelig å si, men han er i en enorm flytsone hvor han sjeldent gjør feil. Og for å kjøre så fort uten feil, så må du være i ett med bilen. Jeg er sikker på at for han er bilen som å ta på seg en hanske. Og bilen er raskest. Det vil jeg tørre å påstå, selv om vi har kommet nærmere utover i sesongen. Men jeg tror han og bilen har vært den beste kombinasjonen i år, sier Mikkelsen.

Selv om han nå går inn mot 2020 med flerfoldige muligheter å forhandle seg fram til, så er Mikkelsen klar på at motivasjonen ikke har latt seg påvirke til tross for flere tunge sesonger siden 2016 - selv om årets sesong totalt sett har vært den beste til tross for at han er blitt satt på sidelinjen i tre løp.

Ikke gitt opp VM-gullet

Andreas Mikkelsen og teamkompis Thierry Neuville. (Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport GmbH)

Han inne har fortsatt fjerdeplassen sammenlagt, poenglikt med Elfyn Evans, som også har stått over tre løp. Sammen er disse to soleklare «best of the rest» etter medaljetrioen i tet. Og Mikkelsen er klar på at mangelen på VM-tittelen fortsatt tenner ham til å fortsette å holde ut på toppnivå.

– Det er VM-tittelen som mangler nå. Det er jo det gjeveste man kan klare, og den har vi absolutt ikke gitt opp. Den jobber vi knallhardt for å komme tilbake til, men man må være på rett sted til rett tid. Men jeg skal steppe opp det jeg driver med og bli enda bedre, sier han.

– Hvor lenge har du igjen av WRC-karrieren din?

– Nei altså, jeg har ikke sett noe konkret for meg hvor lenge jeg skal holde på. Så lenge jeg er motivert og har det som skal til for å kjempe i toppen, så skal jeg fortsette, konstaterer Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS