«Å skynde seg langsomt» er et klassisk begrep, og Niklas Eker Abrahamsen lever fullt opp til dette. Han tar et år til med sin Citroën DS3 i Danmark, men får nå enda mer profesjonell hjelp med vedlikehold av bil og utvikling av egne ferdigheter. Her fra da vi møtte Niklas hjemme i garasjen i fjor.

Niklas (17) får verdifull støtte fra Danmark når han skal satse i utlandet

Han ligger godt an med 2-årsplanen. Niklas E. Abrahamsen håper grepet for årets sesong kan bringe ham nærmere TCR-drømmen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Men mange team og førere har hatt en knalltøff jobb med å holde karrieren gående gjennom to år med pandemi, så la Niklas Eker Abramansen en tidlig plan med gode samarbeidspartnere uten å la seg stresse.

RACING: Men mange team og førere har hatt en knalltøff jobb med å holde karrieren gående gjennom to år med pandemi, så la Niklas Eker Abramansen en tidlig plan med gode samarbeidspartnere uten å la seg stresse.

Gjennom et halvannet svært krevende, men likefullt lærerike år i Citroën DS3 så tar de nye, små steg for 2022-sesongen. Små i form av at de beholder bilen, men gjør strukturendringer på satsingen.

Bratt læringskruve

For med hjelp av et velrennomerte danske teamet Insight Racing legges det godt til rette for at 2022 kan bli et godt år for Abrahamsen. Og ikke minst et viktig år for Tyristrand-gutten som fyller 18 på sensommeren.

Insight Racing har svært god kjenskap til denne type bil og ikke minst DS3-cupen som har et godt fotfeste i Danmark, hvor flere andre nordmenn også har vært innom tidligere.

– Dette er ikke noe annet enn en fantastisk sjanse for meg. Vår første fulle sesong i 2021 hadde en enormt bratt læringskurve, men vi lærte mye. Det er rett og slett fantastisk at vi nå har denne sjansen med et profesjonelt team som tar hånd om bilen og samtidig jobbe med førerutvikling, sier Abrahamsen i en pressemelding onsdag.

Ett steg nærmere TCR-drømmen

DS3-cupen samkjøres med den danske TCR-serien. TCR har slått seg opp som en svært attraktiv og vellykket klasse internasjonalt sett med mange gode og prestisjefylte serier rundt omkring.

Abrahamsen har selv alltid hatt sansen for racing med forhjulsdreven bil og naturlig nok siktet seg inn mot TCR som et viktig mål å oppnå. Derfor er også tanken at samarbeidet med Insight kan føre ham nærmere denne drømmen, ettersom de også drifter sine egne TCR-biler.

– Teamet har en lang historie med å støtte unge talenter, både fra et teknisk ståsted, men også når det kommer til førerutvikling, med et mål om å finne førere som er et navn for framtiden. Med sin unge alder, så passer NIklas godt inn her. Hvis dette er vellykket, så er det neste logiske stedet å se på muligheten for å kjøre TCR Danmark med vår Alfa Romeo, sier teamsjef Martin Jensen.

Powered by Labrador CMS