Nikolai (15) ble norgesmester på aller første forsøk

Gullvinnerne i crosskart er kåret, og vi skal ikke se bort ifra at vi har med flere av disse å gjøre de kommende årene.

Publisert

Sammen med gokart er crosskart blitt en voksende bilsportgren som rekrutterer flere og flere unge ut i de større bilsportgrenene. Det er førere som Pontus Tidemand, Ole Christian Veiby, Steve Røkland og Oliver Solberg gode eksempler på.

Nikolai Haldammen til topps, foran Jacob Lyseng og Adrian Austad. (Foto: Privat)

Sammen med gokart er crosskart blitt en voksende bilsportgren som rekrutterer flere og flere unge ut i de større bilsportgrenene. Det er førere som Pontus Tidemand, Ole Christian Veiby, Steve Røkland og Oliver Solberg gode eksempler på.

Denne helgen ble nye norgesmestere kåret i de ulike klassene 125, 250 og 650, samt juniorcup-vinner i den minste klassen 85.

Én av dem som fikk smake på gull for første gang, var Nikolai Haldammen. Og det på første forsøk i 250-klassen, etter at han tidligere har kjørt «i en mannsalder» i både 85-klassen og 125-klassen. Han sikret NM-gullet ved å bli nummer to under NM-finalen på Trysil, der Ole Henry Steinsholt vant klassen. Steinsholt har også vært å regne med i toppen i år, men har prioritert rallycross i Storbritannia framfor crosskart her hjemme i Norge.

Nikolai Haldammen, her fra NEZ-løpet i Höljes tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

LES OGSÅ: Denne sporten har rekruttert nye stjerner til rally og rallycross

Første NM-gullet i karrieren

– Det gikk ikke opp for meg med en gang at jeg hadde vunnet. Men etterhvert begynte jeg å skjønne hva det dreide seg om. En helt utrolig følelse som jeg ikke har følt på lenge, sier en lykkelig Nikolai Haldammen til Parc Fermé.

Til tross for sin unge alder så er han inne i sin tiende sesong i crosskart. Da smaker det selvfølgelig ekstra godt å vinne i en klasse det hviler stor prestisje bak, og attpåtil er det hans første NM-gull noen sinne.

– Jeg har vært nære på flere ganger, men dette var første gangen på toppen, konstaterer 15-åringen fra Kongsvinger, sønn av Tore Haldammen for dem som har fulgt med i rallysporten på 90- og 2000-tallet.

250-klassen har aldersgrense fra og med 15 år, og har svært mange sultne unggutter på startstreken. Sølvvinner ble Jacob Lyseng, som også satser på rally, og bronsevinner ble Adrian Austad.

LES OGSÅ: Slik har motorsporten gått fra lek og moro til blodig alvor på seks år

De resterende gullvinnerne

Ellers er det vært å ramse opp de andre klassene, og i 125-klassen sikret Sindre Trøyterud fra Våler i Hedmark gullet ved å ta sin andre seier på rad i Trysil. Fire poeng foran Markus Gimle Enger, mens Lucas Waaler tok bronsemedaljen.

I den største klassen 650 har Even Heggelund fra Valdres vært i en klasse for seg, og med fire tellende seire var det ingen som kunne tukte Heggelund. Han tok gullet foran veteranen Pål Rye Smørsteen og Ketil Johnsen.

Så skal vi heller ikke glemme 85-klassen, som ikke har NM-status, men som likevel har beintøff konkurranse for gutter og jenter fra 9 til 13 år. Her var det Karl Peder Nordstrand fra Hamar som vant cupen, selv om han «bare» ble nummer fire på Trysil, så tok han juniorcupen med fire poengs margin til Alexander Heum. Emil Bujordet ble nummer tre.

Powered by Labrador CMS