Nye straffer utsetter rekordsankingen – nå er Hamilton farlig nær utestengelse

Det lugger litt likevel for Lewis Hamilton i en sesong han ellers dominerer. Og nå nærmer han seg smertegrensen for antall straffepoeng.

Publisert

Seks ganger verdensmester Lewis Hamilton hadde mange overskrifter rettet mot seg i forkant av Russlands Grand Prix i forbindelse med at han nå er én løpsseier unna å tangere Michael Schumachers rekord på 91. Men raskt ble det klart at dette ville bli en mer utfordrende oppgave enn som så.

(Foto: Wolfgang Wilhelm / Mercedes)

Seks ganger verdensmester Lewis Hamilton hadde mange overskrifter rettet mot seg i forkant av Russlands Grand Prix i forbindelse med at han nå er én løpsseier unna å tangere Michael Schumachers rekord på 91. Men raskt ble det klart at dette ville bli en mer utfordrende oppgave enn som så.

Da førerne skulle rulle ut fra pit og gjøre seg klar til griden, så får alle anledning til en såkalt prøvestart fra et spesifisert sted. Hamilton var ikke fornøyd med underlaget og spurte teamet om han kunne få ta prøvestarten et annet sted, hvilket teamet sa var greit.

To poeng unna utestengelse

Det syns imidlertid ikke dommerne var greit. Og da det viste seg at Hamilton hadde gjort to prøve starter, så ble det også to like straffer á fem sekunder hver, til sammen en ti-sekunders straff han var pent nødt til å ta ved neste pitstopp. Dermed ble dagen vanskelig for briten, som til tross for denne straffen tok seg opp til en tredjeplass - men han hadde aldri farten til å ta igjen verken teamkompis Valtteri Bottas som vant foran Red Bulls Max Verstappen.

– Det spiller ingen rolle nå. Jeg tar de poengene jeg får, sa en oppgitt og matt Lewis Hamilton etter løpet, og tilføyde videre i et intervju med F1TV senere:

– Jeg kjenner ikke til reglene, men det finner vi vel ut nå i etterkant.

Slik fikk han straffene

Og da viste han nok til disse 15 poengene han får ved en tredjeplass, og ikke nødvendigvis straffepoengene han får som følge av straffer man får underveis i løpet. Nå står han bokført med ti straffepoeng. Ved 12 poeng får man en automatisk utestengelse til neste Formel 1-løp, og poengene står seg over en 12-måneders periode.

De første straffepoengene som går ut på dato er de to poengene han fikk da han tok Alexander Albon ut av pallkampen i Brasils Grand Prix, nærmere bestemt 17. november i fjor.

Resten av straffepoengene hans er tatt i år. Han pådro seg fire straffepoeng alene under Østerrikes Grand Prix, både for å ignorere gulflagg og deretter for å forårsake en krasj også denne gang med Albon. De neste to poengene kom under Italias Grand Prix da han kjørte inn i en stengt pitlane, da teamet ba ham komme inn i pit.

Lewis Hamilton. (Foto: Steve Etherington / Mercedes)

Det betyr at han i løpet av de neste fire Grand Prix-helgene på henholdsvis Nürburgring, Portimao, Imola og Istanbul Park kan risikere å dra på seg poeng som gir ham ett løps utestengelse.

Enkelt løp i front

Max Verstappen så seg godt fornøyd med andreplassen som forsterker posisjonen hans i ingenmannsland på bronseplassen.

– Jeg kjørte mitt eget løp og ble mer konkurransedyktig med de harde dekkene. At vi klarer å splitte Mercedesene må vi være fornøyde med, og uansett er jeg glad for å ta poeng igjen etter to brutte løp, sa Verstappen etter målgang.

Valtteri Bottas struttet av selvtillit etter seieren, og tenkte ikke så mye på at teamkompisen hadde pådratt seg straffer som sendte ham ut av seierskampen. Bottas håper seieren gir ham en boost videre til Nürburgring om to uker.

– Farten var «awesome», og det var fint å ligge der å kontrollere. Jeg var aldri bekymret, og det er viktig aldri å gi opp. Så det var deilig med en seier igjen da det var lenge siden sist. Så får jeg prøve å holde dette momentumet oppe, da det fortsatt er noen løp igjen, sa finnen.

Powered by Labrador CMS