Nytt Lindland-gull i Porsche – og ny sterk Nakken-prestasjon

Selv om årets Supercup-sesong kanskje har vært mer anonym enn tidligere, var det likevel to sterke norske prestasjoner vi ble vitne til denne helgen.

Publisert

I et tidligere intervu med Roar Lindland ba vi ham forklare hva han tenker om «gentlemensfører»-begreper som gjerne brukes i forbindelse med ProAm-klassen i Porsche Supercup, og hvorfor det er litt annerledes holdninger til dette i utlandet enn i Norge.

Roar Lindland. (Foto: Simen Næss Hagen)

I et tidligere intervu med Roar Lindland ba vi ham forklare hva han tenker om «gentlemensfører»-begreper som gjerne brukes i forbindelse med ProAm-klassen i Porsche Supercup, og hvorfor det er litt annerledes holdninger til dette i utlandet enn i Norge.

– Her i Norge så har det nok en litt annen betydning og oppfatning enn hva det er internasjonalt. Her hjemme blir du kanskje sett på mer som en hobby-fører, mens vi som kjører i utlandet blir ansett som mer profesjonelle førere – men under andre forutsetninger sportslig og økonomisk, sier Roar Lindland til Parc Fermé.

Derfor etablerte også Porsche dette egne mesterskapet, selv om selve løpene kjøres sammen med de profesjonelle gutta - der Dennis Olsen tok sølv i 2017 og der Marius Nakken i år har kjørt som rookie i sin første fullverdige sesong.

At det ble en 21. og 23. plass på de to løpene som ble kjørt sist helg i Mexico vekker kanskje ikke spesielt oppsikt. Ei eller at dette var eneste løpshelgen hvor han ikke vant ProAm-klassen sin. Men for andre året på rad ble altså Lindland ProAm-mester, altså best av de som konkurrerer under andre forutsetninger hva gjelder både økonomi og kjøretrening.

(Foto: Porsche AG)

– Ja, dette har vært en helt utrolig sesong. Jeg tok ti av ti pole positions, vant åtte av ti løp og tok nok en tittel. Det er jeg stolt av, og jeg må takke alle samarbeidspartnerne mine, Porsche og familien som har gjort dette mulig. Jeg kjørte kun for å sikre mesterskapet, og tenkte ikke på å vinne løpene i det hele tatt. Alt dreide seg om sammenlagtstillingen, og jeg tok ingen sjanser. Det gikk helt etter planen, og vi kunne sprette champagnen etter det siste løpet, oppsummerer Lindland i etterkant av løpet.

Lindland var dog ikke eneste nordmann. For blant «hovedfeltet» er det ventet at Marius Nakken skal ligge vesentlig høyere opp på totallista enn Lindland. Og det gjorde sunnmøringen så til de grader denne helgen.

Nakken har slitt med å etablere seg helt i toppen blant de aller raskeste, men likevel vist tegn til små positive glimt hele veien - ikke minst med tanke på forbikjøringer der han har klart å vise enda høyere løpstempo enn hva han har klart å få betalt for under kvalifiseringene.

10. plass på begge kvalifiseringene var sterkt nok i seg selv for Nakken, og at det da også ble to syvendeplasser på begge løpene er definitivt årsbeste for Nakken. Sammenlagt endte Nakken på en 14. plass blant samtlige førere, der Michael Ammermüller vant sammenlagt. Ettersom dette var 27-åringens første fulle sesong i Porsche Supercup, så endte han også på en respektabel tredjeplass i rookiemesterskapet sammenlagt. 

Powered by Labrador CMS