Sebastien Ogier.

Rally Monte-Carlo:

Ogier raskest på shakedown – Oliver og WRC 2 fikk ikke kjøre

Årets første oppvarming i Rally-VM er gjort, og dermed har vi fått de første indikasjonene på styrkeforhold mellom førere og team.

Publisert

RALLY: Denne helgen går Rally Monte-Carlo av stabelen, som tradisjonen tro åpner ballet når en ny VM-sesong i rally skal åpnes.

Rally Monte-Carlo - shakedown

1) Sebastien Ogier, Toyota, 1:44,6

2) Kalle Rovanperä, Toyota, +0,3

3) Thierry Neuville, Hyundai, +0.4

4) Elfyn Evans, Toyota, +0,5

5) Dani Sordo, Hyundai, +0,9

6) Pierre-Louis Loubet, Ford, +1,1

7) Ott Tänak, Ford, +1,5

8) Esapekka Lappi, Hyundai, +2,4

9) Takamoto Katsuta, Toyota, +2,9

10) Jourdan Serderidis, Ford, +12,5

RALLY: Denne helgen går Rally Monte-Carlo av stabelen, som tradisjonen tro åpner ballet når en ny VM-sesong i rally skal åpnes.

Torsdagen blir innholdsrik nok i seg selv, ikke bare fordi man har den ordinære shakedown-etappen på formiddagen, men også fordi løpet åpner med to høyst krevende fartsetapper i mørket torsdag kveld. Og for å sette en ekstra spiss på det, så er det klassiske Col de Turini de skal gjennom allerede på SS1.

Det er de samme teamene i år som i fjor, med de samme bilene, med noen utskiftninger teamene i mellom. Men i det store og det hele framstår toppklassen i årets VM relativt lik fjorårets.

Naturlig nok er det knyttet store forventninger til den regjerende verdensmesteren, Kalle Rovanperä, som dominerte 2022 fullstendig og tok sitt aller første gull, tidenes yngste sådan i en alder av 22 år og én dag. På torsdagens shakedown ble det en andretid, tre tideler bak mannen han tok VM-tittelen fra - nemlig Sebastien Ogier. Hyundai-stjerna Thierry Neuville tok tredjetiden, ett tidel bak Ogier igjen.

Franskmannen er tidenes nest mestvinnende VM-fører med åtte VM-gull, kun slått av navnebror Sebastien Loeb med sine ni. Ogier har også vunnet Rally Monte-Carlo syv ganger, mot Loebs åtte, og kan med det tangere sin landsmann denne helgen. Når det er sagt så har Ogier trappet ned etter sitt siste VM-gull i 2021, men velger likevel å bli med å utvalgte løp gjennom sesongen.

Overgangen et er knyttet mest spenning til er definitivt Ott Tänak. Estlenderen, som ble verdensmester i 2019, trivdes dårligere og dårligere i Hyundai - til tross for at han var deres beste fører i fjor. Men i år har Tänak meldt overgang til M-Sport, og attpåtil fått en lukrativt sponsorkontrakt med Red Bull. Dog hadde ikke Tänak en spesielt overbevisende shakedown med en beskjeden syvendetid, 1,5 sekund bak Ogier. Han ble til og med slått av sin vesentlig mer uerfarne teamkamerat, Pierre-Louis Loubet, med fire tideler.

Det var forøvrig kun de ti førerne innenfor toppklassen som fikk kjøre shakedown. Resten av deltakerne, inkludert den bredeste klassen WRC 2 med svensk-norske Oliver Solberg på startstreken, fikk ikke kjøre gjennomkjøringen. Normalt har alle deltakere i en VM-runde rett på å få kjøre shakedown, men det gjelder ikke Rally Monte-Carlo grunnet tidsskjema og logistikk, får Parc Fermé opplyst.

Dermed må vi vente til torsdag kvelds to første fartsetapper før vi får sett styrkeforholdet mellom Solberg og de øvrige konkurrentene.

Powered by Labrador CMS