Ole Christian Veiby og Johan Kristoffersson, her foran rallyvarianten av deres Volkswagen Polo R5, som danner grunnlaget for årets VM-biler i rallycross med den elektriske drivlinja fra Kreisel. ´
Ole Christian Veiby og Johan Kristoffersson, her foran rallyvarianten av deres Volkswagen Polo R5, som danner grunnlaget for årets VM-biler i rallycross med den elektriske drivlinja fra Kreisel. ´

Ole Christian Veiby klar for VM i rallycross

26-åringen blir den eneste med norsk flagg i et offisielt verdensmesterskap denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Mandag ble det klart at Ole Christian Veiby velger å satse fullt på Rallycross-VM når de om snaue to uker går i gang med sin elektriske sesongstart på Lånkebanen.

Den norske rallyprofilen har gjennom hele året forberedt seg til den slik satsing parallelt med at han har holdt muligheten for videre rallysatsing åpen med sterke resultater både i Rally-NM og ikke minst med seiersduellen og den påfølgende andreplassen i WRC 2 i Rally Sweden.

Men nå er det imidlertid klart at 26-åringen fra Kongsvinger blir å finne i ett av FIAs seks offisielle verdensmesterskap innenfor internasjonal bilsport. Ikke unaturlig er det via svenske KMS (Kristoffersson Motorsport) sin satsing på de elektriske bilene, der de bygger tre helt nye Volkswagen Polo-biler basert på deres R5-karosseri, med teknisk bistand fra tidligere ingeniører fra Volkswagen Motorsport.

Johan Kristoffersson blir naturligvis Veibys teamkamerat, og det samme blir Gustav Bergström som kjører deres tredje bil.

Veiby har denne sesongen satset på RallyX Nordic, der han havnet utenfor medaljeplass, i tillegg til to innhopp i det elektriske Nitro Rallycross-mesterskapet, som direkte forberedelser til en VM-satsing i rallycross.

Ingen andre nordmenn har en fullsatsing i internasjonal bilsport med VM-status denne sesongen. Det nærmeste er norsk-svenske Oliver Solberg, som representerer Sverige i Rally-VM. Solberg kjører dog på deltid for Hyundai Motorsport, mens Veiby altså foreløpig blir den eneste nordmannen med fullt program i et verdensmesterskap.

Powered by Labrador CMS