Det var god grunn til å smile for Ole William Nærsnes som lørdagen hentet hjem en overraskende seier på Rudskogen.

Ole William stoppet svensk seiersrekke på hjemmebane

Han har nesten ikke kjørt løp de siste årene, men Ole William Nærsnes ble likevel den første føreren som slo suverene William Siverholm i Porsche Sprint Challenge Skandinavia denne sesongen.

Publisert

RACING: I Porsche Sprint Challenge Skandinavia har svenske William Siverholm vært fullstendig suveren denne sesongen med seier i hvert eneste løp, mens Isabell Rustad og de andre har kjempet om de resterende pallplassene bak han. Men den seiersrekken tok slutt på Rudskogen denne helgen, og det var det passelig nok en nordmann som sto for på hjemmebane.

RACING: I Porsche Sprint Challenge Skandinavia har svenske William Siverholm vært fullstendig suveren denne sesongen med seier i hvert eneste løp, mens Isabell Rustad og de andre har kjempet om de resterende pallplassene bak han. Men den seiersrekken tok slutt på Rudskogen denne helgen, og det var det passelig nok en nordmann som sto for på hjemmebane.

– Det var veldig veldig gøy! Det er ikke noe jeg har gjort så mye i det siste så det ga mersmak det, forteller Ole William Nærsnes til Parc Fermé etter å ha tatt hjem seieren. 

Comeback

27-åringen er ingen nybegynner i Porsche-sammenheng. For noen år tilbake var han med sirkuset i Skandinavia, men etter at Korona-pandemien satte en pause på bilsporten for de fleste har ikke Nærsnes vært å se i samme styrke som tidligere. Utover å kjøre nettopp denne runden på Rudskogen under Porschefestivalen så har det blitt for dyrt og tidkrevende å delta. 

Ole WIlliam Nærsnes i aksjon under helgens Porschefestival.

– Det er jobb og hus og andre ting som har blitt prioritert. Det koster penger å bli med, en full sesong er rett og slett litt dyrt. Også har jeg blitt for gammel. Sponsorer er vanskelig å få tak i, forteller 27-åringen.

Men selv om Nærsnes kom inn til sitt første løp for sesongen så det ikke slik ut på resultatlisten. I fredagens kvalifisering ble han nummer to bak William Siverholm og foran Isabell Rustad. Han startet også lørdagen med å ta ledelsen i det første løpet, men på en opptørkende bane måtte han etterhvert betale prisen for å være en av få som tok sjansen på å kjøre med regndekk. Han brøt til slutt det løpet, men i helgens siste løp ble det altså seier. 

– Jeg gikk jo for å ta starten da. Det er egentlig gunstig å ligge i høyre startspor inn i første sving så du får innersporet opp bakken der. Også tok jeg innersporet ned angsten også begynte jeg å stikke fra etter det. Så da var det jo bare å gi jernet da, forteller Nærsnes om løpet han altså endte opp med å vinne. 

Utover I løpet kjørte Nærsnes jevne runder, og han dro fra Siverholm på en måte kun nettopp Siverholm har gjort i mesterskapet hittil i år. Svensken hadde vunnet elleve løp av elleve mulige frem til han møtte sin norske overmann, og han hadde følgelig blitt kåret til årets mester allerede før helgens løp rullet i gang. Hjemmehelten legger ikke skjul på at det smaker ekstra godt å slå svensken. 

– Det er vel det som er mest gøy med det, at jeg ikke har kjørt noe også slår jeg han som leder. Jeg jan ikke si noe annet enn at det er veldig gøy.

– Det smaker ekstra godt å vinne når du ikke har muligheten til å trene å holde på like mye som de andre, fortsetter han.

Frister å fortsette

For første gang denne sesongen fikk noen andre enn William Siverholm målflagget først.

Når det først har gått så bra som det har gått er det ikke nødvendigvis bare enkelt å parkere bilen igjen og se frem mot neste års Porschefestival og tilhørende løp på Rudskogen. Om kun to uker kjøres årets siste løpshelg i mesterskapet på Mantorp, og der kan fort Nærsnes komme til start for å utfordre Siverholm og de andre nok en gang. 

– En lite tur tilbake ble det, så får vi se om det blir Mantorp eller ikke. 

– Jeg må nesten opp å delta nå, det er jo gøy da! følger han opp like etterpå.

Oppturen gjør også at det frister litt mer enn vanlig å kjøre flere løp i fremtiden, men som nevnt er det ikke gratis å kjøre løp på dette nivået. 

Frister det å få en større satsing opp på beina etter en sånn opplevelse?

– Ja det gjør jo det, vi har snakka om det mange ganger. Jeg tror det er flere som er med på det, men det er fint å være hjemme også. Det er jobb og andre ting som også er moro. Det er vanskelig å satse på en sånn karriere, det går som regel ikke veien med mindre du er veldig veldig god. Jeg er nok litt for sent ute tror jeg, sier Nærsnes. 

Powered by Labrador CMS