Oliver Solberg.

Safari Rally Kenya, fredag:

Oliver med fullstendig maktdemonstrasjon – så kom nedturen på siste etappen

Ingen andre Rally2-biler har vært i nærheten av tempoet til Oliver Solberg. Men skader etter en punktering satte en stopper for uansett sportslig ubetydelig resultat.

Publisert

RALLY: Safari Rally Kenya er utvilsomt det mest krevende rallyet å fullføre i årets VM-sesong, og uavhengig av hvilken sikker strategi man legger for å komme igjennom, så er det alltid en vesentlig høyrer risiko for at det går galt her enn i andre løp.

Safari Rally Kenya - fredag

1) Sébastien Ogier, Toyota, 1:14:38.7

2) Kalle Rovanperä, Toyota, +22.8

3) Elfyn Evans, Toyota, +43.5

4) Esapekka Lappi, Hyundai, +54.0

5) Takamoto Katsuta, Toyota, +1:19.4

6) Dani Sordo, Hyundai, +1:28.4

7) Ott Tänak, Ford, +3:03.3

8) Pierre-Louis Loubet, Ford, +7:04.9

9) Grégoire Munster, Ford, +8:50.7

10) Kajetan Kajetanowicz, Škoda, +9:17.1

RALLY: Safari Rally Kenya er utvilsomt det mest krevende rallyet å fullføre i årets VM-sesong, og uavhengig av hvilken sikker strategi man legger for å komme igjennom, så er det alltid en vesentlig høyrer risiko for at det går galt her enn i andre løp.

Mange førere har fått kjenne på dette. For eksempel Hyundai-eneren Thierry Neuville som fikk oppleve at støtdemperen kollapset fullstendig på SS6. Belgieren måtte parkere umiddelbart og fikk ikke fullført fredagens to siste etapper.

Han er den eneste i toppklassen som måtte avbryte dagen og restarte i morgen, men på listene fikk han også besøk av sin norsk-svenske tidligere teamkamerat Oliver Solberg. 21-åringen kjører utenfor WRC 2-poeng, og forøvrig utenfor sitt opprinnelige Toksport-program, men sønnen til 2003-verdensmester Petter Solberg har fått leie en forrige generasjons Skoda Fabia Rally2 av Eurosol-teamet, og kjører løpet for å skaffe seg erfaring framfor at det skal telle i WRC 2-mesterskapet.

Gjennom dagens fem første etapper var ingen i nærheten av Solberg blant Rally2-bilene. Etter den femte etappen for fredagen hadde han bygget opp en ledelse på hele 2,5 minutt til nederlenderen Gregoire Münster, som er den formelle lederen av WRC 2-klassen. Men på dagens siste etappe, SS7, pådro Solberg seg en punktering og etterhvert såpass store skader at han ikke fikk fullført etappen og returnert til service.

Det betyr en tidsstraff på 10 minutter, men til tross for det er Solberg plassert på en femteplass blant Rally 2-bilene, med 7,5 minutt opp til ledende Münster.

I toppklassen er trippel Toyota, med åtte ganger verdensmester Sebastien Ogier som har tatt føringa i det som er et deltidsprogram for Toyota denne sesongen. Franskmannen har en ledelse på 22,8 sekunder til teamkollega Kalle Rovanperä, som igjen er 43,5 sekunder foran sin andre teamkamerat, Elfyn Evans.

Powered by Labrador CMS