Oliver trodde han var nordisk mester - så ble han lurt trill rundt av Audi-strategi

Finaledramaet på Tierp hadde alt av drama man kunne by på. Og litt til…

Publisert

I Supercar Lites-klassen forsvant spenningen fort da norske Ben-Philip Gundersen hadde sikret den nord-europeiske tittelen allerede ved å gå til topps i kvalikomgangene før semifianlene skulle kjøres. Dermed var alles øynene rettet mot Supercar-klassen og den knallharde duellen mellom Oliver Eriksson og Robin Larsson.

(Skjermdump: Viapsport / Viaplay)

I Supercar Lites-klassen forsvant spenningen fort da norske Ben-Philip Gundersen hadde sikret den nord-europeiske tittelen allerede ved å gå til topps i kvalikomgangene før semifianlene skulle kjøres. Dermed var alles øynene rettet mot Supercar-klassen og den knallharde duellen mellom Oliver Eriksson og Robin Larsson.

Det skilte kun fire poeng før helgens finaleløp øst i Sverige, og begge søkte også ekstern hjelp i form av stjernedeltakelse fra sine nærmeste for å kunne hjelpe med å holde konkurrentene unna.

Oliver Erikssons storebror, Kevin, klarte å skrape sammen et budsjett i 12. time til å stille til start. Robin Larsson tok en kjapp telefon til verdensmester fra 2016, Mattias Ekström, som ikke sa nei takk til å kjøre en av sine gamle biler for å hjelpe svensken som tok over hans gullbil fra tre år tilbake.

Så skjedde den dramatikken som virkelig kan skje i rallycross, det totalt uforutsigbare, sårbare og ufeilbarlige. For med poengfordelinger etter kvalikomganger, semifinaler og finaler så er det fort å miste oversikten over hvordan man ligger an - og ikke minst kan mesterskapet svinge fra finale til finale.

I første semifinale skjedde den første store porsjonen av dramatikk. Kevin Eriksson og Ulrik Linnemann er i hverandre inn i første sving, der dansken blir sendt inn i dekkbarrieren. I mellomtiden hadde Robin Larsson tekniske problemer i starten og kom dårlig ut i finalen - og ble ikke bedre enn nummer fire etter seks runder.

Med dette kunne Oliver Eriksson juble for nordisk gull i rallycross. Med finaleplass og flere poeng kunne ingen ta fra ham gullet ettersom Larsson på dette tidspunktet var ute av finalemulighetene. I en eksplosjon av følelser ordla Eriksson seg slik etter semifinalen, før finalene skulle kjøres, der han tenkte at tittelen var i boks.

Slik reagerte Oliver Eriksson etter semifinale-seieren, mens Robin Larsson på dette tidspunktet var ute av finalekampen. Og dermed var Eriksson nordisk mester i dette øyeblikket. (Skjermdump: Viapsport / Viaplay)

– Jeg er så glad. Vi har slitt så mye denne helgen, og Robin har vært ekstremt god. Jeg kan ikke få takket teamet nok for dette, så dette er noe jeg også ville gjøre for dem. De har jobbet så hardt, og vi har ikke hatt et eneste problem med bilen i år, og det er slik man vinner et mesterskap, sa lillebror Eriksson.

Så blir storebror Eriksson kaldt inn til juryrommet for å forklare seg etter hendelsen med Linnemann, med fare for å få en straff som likevel kunne sende Robin Larsson inn til en finale. Samtidig vant Audi-kompis Mattias Ekström på sin side den andre semifinalen og sikret seg en plass i første rekke i finalen.

Deretter tenkte Audi-gutta at Ekström virkelig skulle være til hjelp ved å ofre sin finaleplass, ettersom Robin Larsson var førstereserve i finaleplassen med sitt utgangspunkt. Ekström hadde likevel tatt på seg kjøreutstyret før finalen, men parkerte bilen på pre-grid for å slippe Larsson inn i finalen.

Fra bakre rekke som førstereserve kom Larsson godt ut i finalen, men ble likevel møtt av en Eriksson-vegg. Oliver Eriksson tok føringen, med Sebastian og Kevin på slep. Sebastian er forøvrig ikke i slekt med Oliver og Kevin - men har like fullt gode bånd til sine navnebrødre. Og full kontroll hadde Oliver også helt inn til starten på siste runde.

Bare en halvtime etter at han hyllet bilen for å ha holdt ut hele sesongen, så knekker forstillingen tvers av inn på siste runde, og Oliver Eriksson parkerer i veggen. Og da Sebastian Eriksson må inn i alternativsporet på siste runde, så berger Robin Larsson en andreplass og tar med det likevel tittelen - ett poeng foran Eriksson i sammendraget.

Her har høyre forstilling knekt tvers av for Oliver Eriksson i finalen, som Robin Larsson likevel fikk kjøre etter at Mattias Ekström ga fra seg plassen. (Skjermdump: Viapsport / Viaplay)

– Jeg vet ikke hvor jeg er akkurat nå…

Det var en tydelig lamslått Robin Larsson etter målgang. Han skjønte ingenting, og trodde egentlig at alt var kjørt etter semifinalen med omstendighetene rundt.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Men jeg er så glad. Vi hadde farten hele veien, men det ble tatt fra oss med problemer i semifinalen. Og i pre-starten før finalen nå, så var det noe som ikke fungerte. Så i stedet kjørte jeg bare på gull gass i første gir og gjorde alt jeg kunne med denne bilen, sa Larsson videre.

Robin Larsson kunne juble for nordisk gull, samtidig som han hadde stor respekt for nedturen som Eriksson følte på etter at bilen sviktet i finalen. (Skjermdump: Viapsport / Viaplay)
Powered by Labrador CMS