Oliver vs. Oliver: – Vi kødder med at vi burde vært teamkamerater

Rivaler på banen, bestekompiser utenfor banen. Navnebrødrene Oliver Eriksson og Oliver Solberg ser fram til å gyve løs på hverandre i RallyX Nordic-finalen.

Publisert

Det er seks poeng i favør Oliver Solberg (17). Derfor må Oliver Eriksson (19) ha hjelp for å slå sin tre år yngre rival og kamerat. Finalen kjøres på den nye Tierp-banen utenfor Stockholm til helgen.

Oliver Solberg og Oliver Eriksson etter den finske runden, ser sistnevnte tok årets første seier og meldte seg på gullkampen. (Foto: Jakub Nitka/Olsbergs MSE)

Det er seks poeng i favør Oliver Solberg (17). Derfor må Oliver Eriksson (19) ha hjelp for å slå sin tre år yngre rival og kamerat. Finalen kjøres på den nye Tierp-banen utenfor Stockholm til helgen.

– Det blir tøft. Han har vært stabil i hele år, så det gjelder å ta i litt, sier Oliver Eriksson til Parc Fermé.

I RX2-klassen har han vært helt der oppe og leder serien før finalen i Sør-Afrika. I RallyX Nordic åpnet han sesongen svakt, før han har knappet inn på, blant annet med full pott i den forrige runden i Finland.

Og det tempoet vet Oliver Solberg at Eriksson neppe vil slakke av når finalen kjøres på den nye Tierp-banen. Det er også blitt som en hjemmebane for Eriksson, ettersom han og familien rundt Olsbergs MSE har slått ring om promoteringen av den nye rallcrossbanen rundt dragrace-anlegget.

– Vi løfter hverandre

– Det er jo hans bane, dette, så han kommer til å være skikkelig rask der, sier Solberg til Parc Fermé.

Begge snakker uoppfordret varmt om hverandre. Selv om det er hett under hjelmen på banen, så har de enorm respekt for hverandre. Og slikt er det blitt et godt kameratskap av.

– Hver gang vi møtes og snakker sammen, så fleiper vi om at vi burde vært teamkamerater i VM. Men vi vil jo gjerne kjøre sammen om vi begge hadde havnet i VM. Vi snakker mye, jobber med hverandre og løfter hverandre litt også. Men han har kjørt utrolig mye og vet hva han holder på med, understreker Eriksson.

Møtes i spotter-tårnet

Solberg bekrefter den løse praten om at de burde vært teamkompiser framfor beinharde konkurrenter.

Oliver Eriksson vant åpningsrunden i RallyX Nordic i Skien i fjor. Dette var Oliver Solbergs debutløp hvor han som 15-åring ble nummer tre. Siden har de blitt godt kjent med hverandre, både som konkurrenter og som kompiser. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Vi er mye i spotter-tårnet sammen på VM-løpene da jeg er der med pappa og han er der med Kevin. Og da peker vi oss ut biler og team og ser for oss at vi kunne kjørt for dem. Men han er en veldig bra fyr, og jeg kunne likt å ha ham som teamkompis.

– På hvilken måte vil du sammenlikne dere?

– Vi er jo like mye hyper begge to. Jeg kjører kanskje mer «clean» mens han er bedre på maks attakk. Eller nei, jeg kan jo ikke si at jeg er så «clean» heller, når jeg tenker meg om, ler Solberg.

Han har fordelen med seks poengs forsprang. Lenge var det Thomas Bryntesson som var den store utfordreren, men han tapte hele terrenget da han røk i semifinalen i Finland etter en fillefeil med spjeldet til bensintilførselen.

Dermed er det Oliver mot Oliver i stedet.

– Jeg må bare ikke ta noen risiko for å gå for seieren, men heller samle poeng. Jeg sier ikke nei takk til å vinne, men det er viktigere å unngå feil. Er jeg på topp og bilen funker som den skal, så har jeg troen, sier Solberg.

Thomas Bryntesson, Oliver Solberg og Oliver Eriksson, her fra finalen i Arvika. Det er disse tre det stort sett har stått i mellom i toppen av den nordiske serien. (Foto: Simen Næss Hagen)

Bryntesson like bak

Eriksson ser frem til kampen, og er glad for at det er den andre Oliver-gutten som han kjemper mot. Samtidig skal man ikke avskrive Bryntesson helt i sølvkampen, da Ford-føreren da han har samme forspranget opp til Eriksson som Eriksson har til Solberg. Altså seks poeng.

Men søke lyset vil i all hovedsak være rettet mot navnebrødrene.

– Det er veldig kult at det er oss to, syns jeg. Jeg tenker det er bra for sporten at vi kan være en ny generasjon på topp, samtidig som vi også har navnene med oss, innrømmer Eriksson, sønn av den store rallycrossprofilen og ildsjelen Andreas Eriksson.

For Solberg vil en gullmedalje henge svært høyt i en alder av 17 år hvor han fremdeles ikke har bestemt seg om det blir rally eller rallycross som hovedsatsing i framtiden.

– Det ville betydd helt vilt mye med et gull. Etter sølvet i fjor, hvor jeg har jobbet så hardt for å utvikle meg, så hadde det vært utrolig deilig å ta det gullet, sier han.

Powered by Labrador CMS