Saudi-Arabia Grand Prix, trening 1:

Oppløftende for McLaren mens topptidene er på stedet hvil

Lite skilte seg ut i styrkeforholdene mellom teamene, men det registreres at McLaren begynner å klatre litt mer.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: I alle fall om vi tenker på Lando Norris sin syvendetid som er det beste McLaren har levert hittil på fritrening i 2022 etter at andre treningspass i Saudi-Arabia ble kjørt fredag kveld.

For mye har gått nedover for teamet som har hatt en stor positiv utvikling i mesterskapet de siste årene, før de under både testene og i det første løpet på Bahrain framstod som ett av de klart svakeste teamene. I samme åndedrag er det greit å nevne at Daniel Ricciardo bare leverte en 15.-tid under andre fritrening.

Ellers var det meste på stedet hvil. Charles Leclerc toppet listene igjen, til tross for at han sneiet muren med sitt venstre framdekk etter 40 minutter kjøring, og med det fikk resten av treningen ødelagt på grunn av dette. Men hans bestetid holdt inn til ledelse, 14 hundredeler foran Max Verstappen, Mens Carlos Sainz nå satte tredje beste tid, ytterligere tidelet bak Verstappen.

Fritreningen ble utsatt med et kvarter etter at førerne ble innkalt til et ekstraordinært møte før de skulle ut å kjøre. Rapportene tyder på at dette handlet om det mulige terrorangrepet som har skjedd på Aramcos oljelagere noen mil utenfor sentrum av Jeddah hvor banen ligger, men førerne skal ha fått forsikret om at dette angrepet ikke påvirker sikkerheten og tryggheten rundt selve arrangementet.

Powered by Labrador CMS