Paddon klar for M-Sport i Finland

Så skulle det likevel bli minst ett forsøk for Hayden Paddon i WRC denne sesongen.

Publisert

Den populære rallyføreren fra New Zealand har følt seg snytt og tråkket på av Hyundai Motorsport ved to anledninger det siste drøye halvåret.

Hayden Paddon. (Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

Den populære rallyføreren fra New Zealand har følt seg snytt og tråkket på av Hyundai Motorsport ved to anledninger det siste drøye halvåret.

Først fordi han ble vraket til fordel for Sebastien Loeb i forkant av sesongen, før han for en drøy uke siden reagerte kraftig på at Craig Breen ble prioritert foran ham til Rally Finland da verken Sebastien Loeb eller Dani Sordo ønsket å delta i den finske VM-runden.

– Er det 1. april?, tvitret Paddon ironisk, før han understrekte at han ønsket Breen lykke til og ikke hadde noe å rette mot ham i seg selv.

Ett av hans favorittløp

Nå blir det likevel deltakelse i Rally Finland for Paddon. Men i et annet bilmerke enn det han har kjørt med de siste fem sesongene, og som han har tung nasjonal støtte fra. For selv om han først og fremst er Hyundai-ambassadør, med historikk fra Hyundai og satsing med dette merket hjemme i New Zealand, så skal Paddon nå få mulighet til å kjøre en Ford Fiesta WRC sammen med M-Sport i Finland.

– Vi er veldig spente på å være tilbake, spesielt når det har vært så tøft å se på fra sidelinja. M-Sport har vært så imøtekommende på så kort tid siden vi fikk landet en avtale, og jeg føler meg trygg på at vi skal jobbe godt sammen og oppnå et bra resultat i ett av mine favorittløp, sier Paddon i en offisiell pressemelding fra M-Sport.

Får støtte av konkurrerende hovedsponsor

Han understreker også at han er svært takknemlig overfor sin viktigste støttespiller på New Zealand for at han får delta for et konkurrerende bilmerke i en VM-runde, da det ikke lot seg gjøre å få kjøre en av Hyundais WRC-biler.

– En stor takk til vår langvarige partner Hyundai New Zealand som har gitt oss muligheten og oppfordringen til å gjøre dette. Vi er heldige som har en slik støtte vi har, både fra New Zealand og i utlandet forøvrig, sier Paddon, som har med seg sin faste makker over flere år, John Kennard, i kartleser stolen.

Dette blir hans tiende deltakelse i løpet. Hyundai har dårlig historikk på seg som team fra de raske veiene i Finland, selv om Paddon personlig trives godt i dette løpet. Hans bestenotering i Finland er fjorårets fjerdeplass.

Teamsjef Rich Millener har følgende kommentar til forventingene til hva Paddon leverer.

– Det blir flott å se Hayden tilbake i Rally-VM, og vi er alle spente på å se hva kan han gjøre bak rattet på Fiestaen. Han har bevist et vinnertempo tidligere, og for oss er det fint å ha en fører med et slikt kaliber når vi jakter på nye sterke prestasjoner, sier teamsjefen, som også bekrefter at forhandlingene har gått brennkvikt i svingene.

Powered by Labrador CMS