Saudi-Arabia Grand prix, kvalifisering:

Perez plukket opp stafettpinnen da Verstappen fikk problemer

Mange har vært bekymret for spenningen i årets Formel 1-sesong, men allerede i årets andre løp er det duket for intens kamp om seieren når forhåndsfavoritt Max Verstappen må starte fra 15. startposisjon.

Publisert Sist oppdatert

Saudi-Arabia GP - kvalifisering

1) Sergio Perez, Red Bull, 1:28,265

2) Charles Leclerc, Ferrari, +0,155

3) Fernando Alonso, Aston Martin, +0,465 4) George Russell, Mercedes, +0,592

5) Carlos Sainz, Ferrari, +0.666

6) Lance Stroll, Aston Martin, +0,680

7) Esteban Ocon, Alpine, +0,813

8) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,958

9) Oscar Piastri, McLaren, +0,978

10) Pierre Gasly, Alpine, +1,092

Q2

11) Nico Hulkenberg, Haas

12) Guanyu Zhou, Alfa Romeo

13)Kevin Magnussen, Haas

14)Valtteri Bottas, Alfa Romeo

15) Max Verstappen, Red Bull

Q3

16) Yuki Tsunoda, AlphaTauri

17) Alex Albon, Williams

18) Nyck de Vries, AlphaTauri

19) Lando Norris. McLaren

20) Logan Sargeant, Williams

FORMEL 1: Etter å ha toppet alle treningene denne helgen var Max Verstappen storfavoritt til å ta pole position, men så fikk nederlenderen problemer med det som viser seg å ha vært drivakselen i Q2. Han kom seg inn i pit, men det var ikke mulig å fikse problemet i tide. Dermed må Verstappen starte fra 15. startposisjon i morgendagens løp.

Men heldigvis for Red Bull har de en fører til å stole på, og når Verstappen ikke kunne utfordre meksikaneren sikret han karrierens andre pole position på samme bane som han tok den forrige i fjor.

Charles Leclerc ble nummer to, men siden monegaskeren allerede har pådratt seg en gridstraff må han starte fra 12. startposisjon i morgen. Følgelig er det Fernando Alonso som starter ved siden av Perez på første rad.

Litt lenger bak ble det en gledelig opptur for McLarens Oscar Piastri som tok seg videre til Q3, og starter morgendagens løp fra 9, startposisjon. Like bra gikk det ikke for Lando Norris som traff murveggen og skadet bilen i Q1, og som til tross for mekanikernes heroiske innsats ikke rakk å gjøre et nytt forsøk før tiden gikk ut. Dermed røk briten ut i Q1 for andre gang i karrieren, og starter.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS