Positiv progresjon av dimensjoner - slik reagerer de norske WRC-gutta

De har sanket etappeseire og klatret på resultatlistene. Lørdagens kjøring har bydd på en vesentlig mer positiv utvikling etter marerittstarten for både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen.

Publisert

Fredag var veiforholdene av det særdeles krevende for de norske WRC-håpene i Rally Wales, mens det lørdag passet dem mye bedre å være de to første ut på veiene.

Fredag var veiforholdene av det særdeles krevende for de norske WRC-håpene i Rally Wales, mens det lørdag passet dem mye bedre å være de to første ut på veiene.

Én etappeseier til Mads Østberg og tre etappeseire til Andreas Mikkelsen må sies å være en kraftig forbedring etter lørdagens kjøring. Nå ligger de på henholdsvis femte- og sjetteplass med kun 2,4 sekunder i favør Mads Østberg før de siste fem etappene søndag.

I vårt redaksjonelle samarbeid med TV 2 har vi fått tilgang til eksklusivt intervjumateriale etter lørdagens siste fartsprøver. I videovinduet øverst kan du høre hva gutta har å si.

Av øvrige resultater så må det nevnes at løpets leder gjennom mange etapper, Ott Tänak, ulykksalig måtte bryte inne på andre tur av Sweet Lamb-etappen. Mest sannsynlig er det snakk om en skade under i bilen, en kombinasjon med et slag på skliplata som igjen kan ha gått utover radiatoren eller liknende, ifølge teamsjef Tommi Mäkinen.

I stedet er det Sebastien Ogier som nå leder, kun 4,4 sekunder foran Jari-Matti Latvala og 11,8 sekunder foran Esapekka Lappi.

Samtidig kan vi også nevne hvordan det har gått med de to andre norske førerne utenfor WRC-klassen.

For Ole Christian Veiby ble det til slutt brutt løp etter god progresjon i sin nye Citroën C3 R5. På SS15 måtte han kaste inn håndkledet med ødelagt støtdemper.

Steve Røkland har tatt over ledelsen i RC4-klassen, klasser for tohjulsdrevne biler, og ligger med det svært godt an til å sikre tittelen i det britiske mesterskapet.

Powered by Labrador CMS