Rally Estland, første loop - fredag: Komfortabel Solberg-ledelse, splittede nordmenn og Hyundai-dominanse

Publisert
(Foto: Gregory Lenormand / DPPI)
(Foto: Gregory Lenormand / DPPI)

WRC: Første halvdel av den lange og innholdsrike dagen i Estland er gjennomført, og på toppen av listene er det Hyundai som rager. Ott Tänak har fått akkurat den drømmestarten han kunne sett for seg i den aller første VM-runden på hjemlige trakter, og den regjerende verdensmesteren har nå 6,8 og 11,1 sekunder til teamkompisene Craig Breen og Thierry Neuville på andre- og tredjeplass.

For nordmenn er det mest interesse rundt R5-bilene og WRC 2- og WRC 3-kategoriene. Og med norsk blod, dog med svensk flagg, er det altså 18-årige Oliver Solberg som herjer. Etter å ha fått uventet press fra den mer ukjente Egon Kaur fra Estland på de første etappene, så har Petter Solbergs sønn virkelig klint til og leder over samtlige R5-førere - samtidig som han har 12. plassen totalt.

Solberg har 11,7 sekunder ned til Kaur, mens neste nordmann er Mads Østberg, som er nummer fire blant R5-bilene - 32,7 sekunder til Oliver. Østberg har dog ledelsen i WRC 2-kategorien. Det er ellers store gap til de andre nordmennene. Eyvind Brynildsen har vist fin-fin progresjon i sitt VM-comeback, og kjører også i WRC 2-kategorien for Skoda-teamet Toksport. Brynildsen har riktig nok femteplassen i WRC 2 og 12. plassen sammenlagt i R5, 50 sekunder bak Mads Østberg, mens Ole Christian Veiby er helt sist grunnet tekniske problemer gjennom hele dagen.

Powered by Labrador CMS