Rally-NM: Veiby-hattrick ga NM-sølv med ett poengs margin

Publisert
Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson kunne juble for sin tredje strake seier i Rally-NM i år. (Foto: Privat)
Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson kunne juble for sin tredje strake seier i Rally-NM i år. (Foto: Privat)

RALLY: Lørdag ble årets NM-sesong i rally avsluttet, og på forhånd var alle de fire gullmedaljene allerede avklart. Men det var likevel intenst spenning om de øvrige medaljene i flere av klassene, deriblant toppklassen som i hovedsak består av R5-biler.

Ole Christian Veiby har tatt hjem to totalseire på de to siste forsøkene i henholdsvis Rally Grimstad og Rally Sørland, og var også storfavoritt å regne under Rally Hedemarken som avsluttet NM-sesongen lørdag. Han fikk dog tøff kamp av den nybakte norgesmesteren Frank Tore Larsen fram til Volkswagen-føreren måtte bryte etter å ha punktert og deretter slått i stykker forstillinga, og da var veien på mange måter allerede banet for Veiby.

Men han hadde ikke råd til å tape mer enn ett ekstrapoeng på Power Stage mot Marius Aasen ettersom sistnevnte lå på en sikker andreplass. Men Veiby tok de tre ekstra bonuspoengene, i tillegg til totalseieren, og har etter Parc Fermés beregninger gått forbi Marius Aasen med ett poeng i kampen om NM-sølvet. Anders Grøndal har slitt gjennom hele løpet, og ble tidlig hektet av i medaljekampen.

NM-gullene var som nevnt allerede utdelt i de øvrige klassene, og for de nye tohjulstrekkerne spilte det liten rolle at Steve Røkland måtte bryte med motorproblemer. Morten Storsveen hadde allerede sikret sølvmedaljen, mens Markus Bakken i teorien kunne miste bronsemedaljen til både Benjamin Ward og Marius Bermingrud. Men sammenlagtstillinga stod seg etter at Storsveen slo Bakken med drøye minuttet, etterfulgt av Ward med omtrent samme avstand opp til Bakken.

Blant nasjonalbilene som trekker på både to og fire hjul var det henholdsvis Olav Fredriksen og Håkon Sveen Frøslid som hadde sikret gullmedaljene. Fredriksen klinte like gjerne til med klasseseier for det, og revansjerte diskvalifiseringen han fikk på Sørlandet. Frøslid benyttet anledningen til å debutere i R5-bil, og kjørte således inn til en finfin femteplass sammenlagt. Klassevinneren her ble dog dagens store overraskelse, hvor den relativt ferske unggutten Petter Sæves Waskaas (19) klinte til med sin første seier i NM etter å ha kjørt rally i knapt et år, for ordens skyld i en bil som nettopp har vært i eie av Frøslid.

Powered by Labrador CMS