Rally Spania, shakedown: Ogier raskest - samtlige WRC-førere innenfor mindre enn tre sekunder

Publisert
Oliver Solberg under shakedown i Spania torsdag. (Foto: Bastien Baudin)
Oliver Solberg under shakedown i Spania torsdag. (Foto: Bastien Baudin)

RALLY: Årets nest siste VM-runde i rally skal kjøres i Spania denne helgen, og med norske øyne er det fortsatt stor penning i kampen om WRC 2-tittelen, hvor regjerende mester Mads Østberg jobber med å hente inn forspranget til Andreas Mikkelsen som leder. Men det blir heller ingen helnorsk duell denne helgen, der Mikkelsen har spart sitt siste tellende løp til finaleløpet på Monza i Italia.

Østberg er derfor aleine med norsk flagg i WRC 2 denne helgen, men like fullt en vinnerkandidat da han har vunnet det meste som er på asfalt siden han tok opp Citroën-samarbeidet igjen i 2019. Og skulle det bli en seier for Østberg denne helgen, så er det duket for en svært spennende sesongfinale i Italia. Nordmannen endte på en andretid blant Rally2-bilene og WRC 2 forøvrig under shakedown, fire tideler bak Nikolay Gryazin. Eric Camilli fulgte etter syv tideler bak Østberg.

I WRC er det norsk DNA på plass, der norsk-svenske Oliver Solberg får en ny sjanse i toppklassen denne helgen. Dette blir hans først VM-runde på asfalt i en WRC-bil, og har fra før syvendeplassen fra Arctic Rally Finland og brutt løp i Safari Rally Kenya å skimte med fra WRC tidligere i år. Solberg åpnet pent og pyntelig og ble nummer 11, og således sist av WRC-førerne. Dog var det tett i toppen, for opp til raskeste mann Sebastien Ogier skilte det ikke mer enn 2,7 sekunder. Teamkamerat Elfyn Evans var nærmest den franske regjerende verdensmesteren, to tideler bak, før Thierry Neuville også fulgte med ytterligere to tideler bak Evans.

Powered by Labrador CMS