Rallylegenden ikke motivert til WRC - vil holde seg til rallycross

Ni ganger rallyverdensmester, Sebastien Loeb, har ikke noe ønske om å steppe inn som Kris Meekes erstatter i Rally-VM.

Publisert

Sagaen om hvem som tar over setet til Kris Meeke fortsetter sin vante gang med stor interesse og nysgjerrighet blant publikum.

Sebastien Loeb. (Foto: Red Bull Content Pool)

Sagaen om hvem som tar over setet til Kris Meeke fortsetter sin vante gang med stor interesse og nysgjerrighet blant publikum.

Her på Parc Fermé har vi listet opp flere kandidater spesielt for neste år, og vi har antydet oss fram til at Mads Østberg er en stor favoritt, i alle fall om han leverer varene på Sardinia neste uke.

– Jeg har ingen kommentar til dette foreløpig. Men teamet har selvsagt vært i kontakt, har Mads Østberg bekreftet overfor oss.

Nå har også spørsmålet nådd Sebastien Loeb, som har kjørt to løp for Citroën denne sesongen og har Rally Spania i oktober igjen som en del av kontrakten i år. Han har i tillegg prestert over det man kan forvente av en som har vært ute av WRC i flere år, med unntak av førerfeilen på Korsika.

Ikke motivert

Men franskmannen, som tok sin andre VM-seier i rallycross i Belgia for to uker tilbake, er klar på at han egentlig er lei av rally. Ialle fall en full satsing. Det er rallycross han vil fokusere på, og avslår dermed noe som helst form for tilbud og forespørsel om å tre inn i Citroëns bil nummer 10.

– Nå jobber jeg med Rallycross-VM. Jeg vil ikke kombinere det med Rally-VM. Det har jeg ikke motivasjon til, sier Sebastien Loeb kontant, ifølge Autosport.

– Ingenting forandrer seg fordi Meeke ikke kjører for Citroën. Jeg vil ikke ha flere rallyløp inn i kalenderen, jeg vil ta det mer med ro, sier Loeb, som videre konstaterer at det kun blir med Rally Spania som avtalt denne sesongen.

Teamsjefen avventer

Teamsjef i Citroën, Pierre Budar, holder foreløpig kortene tett inn til brystet, men signaliserer at Østberg og Craig Breene alene ikke skal bære Citroën-teamets prestasjoner på deres skuldre.

– Vi får se hva som skjer på Sardinia. Vi må være forsiktige da det ikke er noen enkel posisjon for dem å være i. Hvis vi ønsker at de skal lede teamet, så kan det være ganske vanskelig. Vi tar en avgjørelse på Rally Finland i slutten av måneden. Vi har noen få alternativer. Ikke mange, men noen få, sier Budar.

Powered by Labrador CMS