Med fem løpsseire i Rally-VM ble han sett på som en av de mest spektakulære rallyførerne. Nå skal Kris Meeke vise seg fram på nye takter.

Rallystjerne erstatter Formel 1-stjerne i flere rallycrossløp denne sesongen

Den tidligere VM-profilen kaster seg på det nye rallycrosskonseptet som har fått stadig mer internasjonalt fotfeste, først og fremst fordi Jenson Button viste seg å være dobbeltbooket.

Publisert

RALLYCROSS: For det er nemlig hjertebarnet til Travis Pastrana, Nitro Rallycross, vi igjen snakker om her. Det som først startet med ett gigantisk og spektakulært arrangement i Utah, til å bli et rendyrket amerikansk mesterskap før de i år ekspanderer til både Europa og Midtøsten.

RALLYCROSS: For det er nemlig hjertebarnet til Travis Pastrana, Nitro Rallycross, vi igjen snakker om her. Det som først startet med ett gigantisk og spektakulært arrangement i Utah, til å bli et rendyrket amerikansk mesterskap før de i år ekspanderer til både Europa og Midtøsten.

Norske Andreas Bakkerud er allerede klar i det som blir en helelektrisk serie med modellen FC1-X som på sitt villeste vil yte over 1000 hestekrefter og minst like mye i elektriske newtonmeter. I tillegg ble det skapt overskrifter da tidligere Formel 1-verdensmester Jenson Button også meldte sin ankomst sammen med sin landsmann Oliver Bennett som har dannet et eget team med to biler.

Nå er det imidlertid klart at Button ikke skal kjøre alle løpene. I tre løp skal han erstattes, og det er heller ingen hvem som helst. For nok en landsmann er på plass, når tidligere VM-profil i rally Kris Meeke tar over stolen ved tre anledninger.

Sesongåpningen på Lydden Hill, før de skal over til Strängäs i Sverige, skal kjøres av Meeke, før Button får sin premiere på KymiRing i Finland. Deretter vender resten av sirkuset over til USA igjen for en lengre periode der borte. Kris Meeke gjorde forøvrig en gjesteopptreden i den franske EM-runden i rallycross i 2013, men har ikke kjørt denne disiplinen siden.

– Da Oli tok kontakt, så var jeg veldig interessert i alle aspekter; teamet, bilen og mesterskapet. Da jeg prøvde bilen, OK så var ikke forholdene gode og det var vått, men jeg kunne se med en gang et enorme potensialet som ikke bare bilen har, men også hele serien som Nitro Rallycross består av, sier Kris Meeke til DirtFish etter tirsdagens kunngjøring.

For Jenson Button sin del skulle det bli ekstremt frustrerende da han forstod at det ikke lot seg gjøre å kjøre full sesong mot Bakkerud og co slik planen var til å begynne med. Deriblant mister han altså sesongåpningen på den klassiske hjemmebanen i Sør-England.

– På grunn av andre forpliktelser jeg ikke kommer meg ut av, så får jeg ikke kjørt alle løpene. Og det er utrolig synd. Lydden er den jeg hadde foretrukket også, fordi det er den enkleste for meg da jeg har kjørt der. Også er det i Storbritannia, noe som er fantastisk, men jeg får ikke kjørt. Det er veldig frustrerende, sier Button.

Powered by Labrador CMS