RallyX Nordic til Norge - og for disse to blir løpet ekstra spesielt

For Thomas Holmen og Ben-Philip Gundersen betyr helgens nordiske rallycrossløp ekstra prestisje internt dem i mellom.

Publisert

Denne helgen er det nemlig duket for den eneste norske runden i RallyX Nordic, som nå har forflyttet seg til Finnskogbanen i de dype skoger i Hedmark etter at Grenland har vært det norske vertskapet de siste årene.

Thomas Holmen og Ben-Philip Gundersen er klare til lokal dyst på hjemmebane. (Foto: RallyX Nordic)

Denne helgen er det nemlig duket for den eneste norske runden i RallyX Nordic, som nå har forflyttet seg til Finnskogbanen i de dype skoger i Hedmark etter at Grenland har vært det norske vertskapet de siste årene.

I norsk bilsport er Finnskogbanen kjent som en nasjonal arena for bilcross og rallycross, men banen har også få internasjonal anerkjennelse som en god testbane for flere internasjonale team.

Men nå er det altså duket for nordiske dueller i både Supercar, Supercar Lites, RX Academy og crosskart. Og det er spesielt i Lites-klassen det knives mest mellom nordmennene.

Tror på lokal styrke

Sammenlagt er det Ben-Philip Gundersen som har et soleklart overtak på resten av feltet. Sondre Evjen innehar foreløpig sølvmedaljen, mens Thomas Holmen er nede på en fjrdeplass sammenlagt. Og det blir naturlig nok ekstra fokus på Gundersen og Holmen denne helgen, ettersom de begge er fra samme bygd som runden kjøres på.

– Å kjempe mot Ben-Philip på vår hjemmebane kommer tik å bli morsomt. Jeg tror nok at han har kjørt der mer enn meg, så det er nok en liten fordel, men jeg skal ikke foregripe noe som helst. Jeg kommer dit med åpent sinn og skal gjøre mitt beste for å være konkurransedyktig, sier Thomas Holmen, som på noe sensasjonelt vis vant comebackløpet sitt på Höljes etter nesten to års rallycrosspause.

LES OGSÅ: Knakk koden da han smugtittet på den lokale hovedrivalen

Selv om han konstaterer at den fem år eldre sambygdingen har mer erfaring, så har han kanskje et lite fortrinn likevel.

– Jeg har kjørt på Finnskogbanen mange ganger, men ikke med denne bilen. Riktig nok har jeg nylig kjørt her, og også vunnet - så det er en god start. Men det var i en crosskart, så det er litt annerledes, men det bygger likevel selvtillit, sier Holmen.

Teknisk bane

Ben-Philip Gundersen tok nok en seier forrige uke, og har et forsprang på 14 poeng til neste mann før helgens nordiske runde på Finnskogbanen i Åsnes i Hedmark. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

Gundersen konstaterte overfor Parc Fermé etter seieren i Latvia sist helg at han har får runder på banen i en Lites-bil til tross for at han har hundretalls av runder på banen bare en drøy mil fra den han er vokst opp.

Det vil også bety ekstra med mye lokal støtte.

– Jeg håper å se mange hjemme supportere her. Det er bare få kilometere fra der vi bor, så jeg håper å se venner, familie, sponsorer og alle som støtter oss på banen. Det blir spennende med den gode posisjonen vi har, og Finnskogbanen er også en bane som er kjempemorsom å kjøre på, som er liten og teknisk og mye opp og ned, sier Gundersen.

Han tror at blant annet Thomas Holmen kan bli en av favorittene her, selv om det kryr av sterke Lites-førere på startstreken.

– Jeg tror Thomas vil være rask her. Det er en bane han liker, og han har gjort det bra her tidligere. Det blir garantert tett mellom oss, og jeg håper en av oss kommer til å vinne - men de andre er også sterke så det blir en tøff helg, konstaterer Gundersen.

Powered by Labrador CMS