Regelendringen som kom som julekvelden på kjerringa for Paulsen

En klar og tydelig plan for 2018 ble raskt forandret til en uforutsigbar framtid for racinghåpet Stian Paulsen.

Publisert

For tre uker tilbake fortalte Fredrikstad-gutten Stian Paulsen til Parc Fermé om sin harde og målrettede satsing mot den internasjonale TCR-serien neste år, og at han ville stille enda bedre forberedt enn han gjorde i år.

(Foto: TCR Series)

For tre uker tilbake fortalte Fredrikstad-gutten Stian Paulsen til Parc Fermé om sin harde og målrettede satsing mot den internasjonale TCR-serien neste år, og at han ville stille enda bedre forberedt enn han gjorde i år.

Men så kom som kjent regelendringringen fra FIA som skroter VM-statusen til WTCC, og slår dette sammen med TCR-serien til en verdenscup kaldt WTCR.

1,5 millioner kroner i påmeldingsavgift

Dette snur opp-ned på planene til 30-åringen, som i TCR har kunnet kjøre sitt eget team. I WTCR må han inn i et team, ettersom det er pliktig å stille opp med tobils-team, og teamene fra WTCC og TCR har fått prioritet fra FIA til å melde seg på serien, som forøvrig har en forhåndsavgift på 150.000 euro, cirka 1,5 millioner norske kroner.

LES OGSÅ: TCR blir verdenscup mens WTCC mister VM-statusen

En støtteside for Stian Paulsen uttrykker nå en desperasjon etter hjelp som følge av forandringen på planene, og på siden «Support Stian Paulsen» skrives det følgende:

– Stian trenger virkelig et team. Mye mer enn noen sinne. Og dette trenger han et budsjett til. Nå er tiden virkelig inne for å like, dele og spørre sjefen din om all mulig hjelp. Vi vil se Stian i depotet fra april, skriver Facebook-siden, med blant annet hasttaggene #needateam #wecandoit #sponsoration.

LES OGSÅ: VG-lista engasjerer – men spesielt én fører er skuffet over plasseringen

– Kjør STCC, Stian!

Innlegget er delt 23 ganger, deriblant fra Paulsen selv, som får følgende oppfordring fra racinglegenden Tommy Rustad:

– Kjør STCC, Stian. Det beste springbrettet for å komme videre på, tenker jeg.

Tommy Rustad har forøvrig to STCC-titler i baklomma, og tidligere i høst ønsket han også STCC-sirkuset velkommen tilbake til Norge da det ble klart at Rudskogen blir vertskap for den store skandinaviske serien.

LES OGSÅ: STCC gjør comeback på norske trakter neste år

Powered by Labrador CMS