Retter en knallhard pekefinger mot temperamentsfulle foreldre

Norges Bilsportforbund har satt varsellampene på etter at de skal ha mottatt flere rapporter om uheldige situasjoner med foreldre til unge utøvere på bilsportarenaen.

Publisert

Det er i dette skrivet på deres offisielle hjemmesider at generalsekretær i Norges Bilsportforbund (NBF), Hallgeir Raknerud, varsler om en rekke situasjoner som gjelder uønsket atferd fra foreldre til unge bilsportutøvere.

Generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det er i dette skrivet på deres offisielle hjemmesider at generalsekretær i Norges Bilsportforbund (NBF), Hallgeir Raknerud, varsler om en rekke situasjoner som gjelder uønsket atferd fra foreldre til unge bilsportutøvere.

Han uttrykker stor bekymring etter at forbundet skal ha mottatt flere rapporter fra arrangementer med de yngre bilsportutøverne i sentrum hvor det oppstår situasjoner der foreldre ikke klarer å styre temperamentet sitt.

– Vi opplever dessverre til stadighet foreldre som har problemer med å styre sitt temperament og som dermed lager dårlig stemning på en del av våre arenaer. Dette er svært uheldig og også helt unødvendig. Det går utover både deres egne barn, andres barn og ikke minst frivillige som lett kan miste motivasjonen, sier NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud i skrivet fra forbundet.

Flere grener med unge utøvere

Han uttaler seg generelt og skrivet viser ikke til enkeltgrener hvor det har kommet inn rapporter fra, men av genrelle eksempler på grener med de laveste aldersgrensene så finner man gokart, crosskart og dragrace innenfor Norges Bilsportforbunds paraply hvor det er egne klasser for unge utøvere.

I skrivet heter det også at «det er ikke slik at foreldre skal la sin frustrasjon gå utover andres barn på grunn av noe som har skjedd på banen. Da kan man rett og slett ikke fungere i Norsk bilsport. Man kan være uenig i avgjørelser, men man må allikevel respektere dem, og ikke ødelegge et godt miljø.».

Parc Fermé kjenner ikke til enkeltsituasjoner som er rapportert inn i år, men etter mange års tilstedeværelse på en rekke ulike bilsportarrangementer har vi erfart hvordan situasjoner har oppstått med foreldre i sentrum.

Frykter at barn slutter med bilsport

Generalsekretær Raknerud kommer nå med en innstendig bønn om at foreldre med et temperamentsproblem må se seg selv i speilet og forstå hvilken rolle man spiller i depotet eller på arenaen overfor både eget barn, andre konkurrenter og arrangør og funksjonærer.

– En av flere årsaker til at barn slutter med idrett i ung alder er at de opplever å føle ubehag og bli flaue over egne foreldre og deres oppførsel. Det er ikke bra. Som voksen må man gå foran med et godt eksempel og vise gode holdninger og atferd slik at bilsporten er en hyggelig arena der alle trives.

– Det er en helt uholdbar oppførsel av en voksen ansvarlig person for eksempel å kjefte på andres barn, på løpsledelse eller jurymedlemmer. Kan man ikke være en god rollemodell i barneidrett så må man rett og slett finne seg en annen arena. Vi har ikke råd til at et fåtall enkeltpersoner skal ødelegge et godt og trivelig miljø for mange, sier Hallgeir Raknerud videre.

Powered by Labrador CMS