Revansjen var et faktum - dette er hans mest emosjonelle seier

Ingen over ingen ved siden. Selv ikke en trøblete motor kunne stoppe Daniel Ricciardo i Monacos gater

Publisert

Men etter 28 runder begynte det å utvikle seg et drama av dimensjoner.

Lewis Hamilton hjelper Daniel Ricciardo med å forberede en klassisk «shoey» som er blitt Red Bull-førerens store varemerke. (Skjermdump: Viasat 4)

Men etter 28 runder begynte det å utvikle seg et drama av dimensjoner.

– Jeg mister krefter i motoren, melder en bekymret Ricciardo over teamradioen.

I mellomtiden hadde vi sett Sebastian Vettel tatt kraftig innpå australieren, som spesielt etter pit-fadesen i 2016 har drømt lenge om å vinne i det lille fyrstedømmet han selv har sin residens i.

Ricciardo var desperat og fryktet av løpet var over da motoren viste svakhetstegn.

– Noe jeg kan gjøre? Noe med giring eller noe sånt, spør Ricciardo resperat.

Uten at alle samtaler kringkastes så var det hektisk kommunikasjon mellom fører og ingeniør, men de holdt likevel unna. Ricciardo gikk aldri over sjettegiret, og klarte å holde unna for Vettel som kom jagende bak.

Dermed var seieren et faktum. Gjennomført med en hjelm hvor det står «I run these streets» ettersom han bor i Monaco. Hans første i det prestisjefylte Grand Prix-løpet. Og hans første fra pole position i karrieren.

– I dag kan jeg vise mer følelser enn i går. Jeg kjenner at dette er forløsende. Vi hadde så mye å styre med under løpet. Jeg var helt sikker på at løpet var over, sa en rørt og nærmest tårevåt Ricciardo til F1-reporter og F1-legende David Coulthard.

– Det føles så utrolig deilig, sier 28-åringen, som dermed tar sin andre seier for året og syvende i karrieren.

Han ble jaget av Vettel som ikke hadde sjans til å sette det skikkelige nådestøtet. Regjerende verdensmester Lewis Hamilton hadde heller ikke det ordentlige tempoet til å utfordre teten i løpet, på en bane hvor det er mer eller mindre umulig å kjøre forbi hverandre.

– Vi hadde farten, men det var et vanskelig løp. Jeg var ikke like trygg på dekkene hele tiden, men det var fint å presse ham litt, sier Vettel.

Ricciardos lagkamerat Max Verstappen måtte starte løpet fra bakerste startsport etter at han krasjet på treningen før kvalifiseringen og ikke fikk bilen klar.

Den unge nederlenderen klarte likevel å klatre godt oppover i feltet i det som har vist seg å være den beste bilen i gatene. Det ble til slutt en niendeplass på Verstappen.

Powered by Labrador CMS