Ricciardo forlater Red Bull til fordel for Renault neste år

Den populære australieren forlater teamet etter totalt 10 års samarbeid med den østerrikske energidrikkprodusenten.

Publisert

Fredag ettermiddag ble det kunngjort at Daniel Ricciardo er ferdig i Red Bull etter sesongen. Det har denne sommeren vært ventet at Ricciardo skulle kunngjøre hva han gjør for neste år ettersom kontrakten hans går ut denne sesongen.

Fredag ettermiddag ble det kunngjort at Daniel Ricciardo er ferdig i Red Bull etter sesongen. Det har denne sommeren vært ventet at Ricciardo skulle kunngjøre hva han gjør for neste år ettersom kontrakten hans går ut denne sesongen.

Nå er det altså klart at han kjører sitt siste løp for Red Bull i Abu Dhabi i november. Helt siden 2008 har Daniel Ricciardo hatt full Red Bull-støtte, der han testkjørte for Toro Rosso for første gang i 2010.

Samtidig bekrefter Renault kort tid etterpå at de har signert Ricciardo for neste sesong, og australieren uttaler seg også er for første gang om avgangen.

– Dette er kanskje ett av de vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt i karrieren min. Men jeg tenkte det var på tide å få en ny og frisk utfordring. Jeg forstår at det er mye på gang fra Renault til å nå deres mål om å kjempe på det høyeste nivået, men jeg er imponert over progressjonen de har hatt de siste to årene.

– Jeg vet at hver gang Renault har vært i sporten, så har de etterhvert vunnet. Jeg håper jeg kan hjelpe dem og bidra både på og utenfor banen, sier Ricciardo i pressemeldingen.

Intern strid

Daily Mail går også såpass langt i å vite at Ricciardo skal ha vært svært frustrert internt i teamet etter at Max Verstappen internt skal ha hatt en førstefører-ranking.

Teamsjef Christian Horner kommer med denne offisielle uttalelsen etter at teamet bekreftet Ricciardos avgang fredag.

– Daniels valg om å forlate teamet respekterer vi fullt ut, vi ønsker han alt det beste for framtiden. Vi vil takke ham for rollen han har spilt for teamet siden 2014, og høydepunktene er selvsagt de syv seierne og 29 pallplassene han har oppnådd med oss. Vi vil nå fortsette å evaluere de ulike alternativene vi har tilgjengelig før vi bestemmer oss for hvem som blir teamkamerat med Max Verstappen for 2019-sesongen, sier Horner.

Renault-fører Nico Hülkenberg responderte på Ricciardo-nyheten på denne måten på Twitter:

– Overraskende

Formel 1-ekspert og Viasport-kommentator Atle Gulbrandsen så ikke denne komme. Han har tidligere også trodd at Ricciardo kom til å komme med en forlengelse, selv om fredagens nyhet er den rake motsetningen.

– Dette var overraskende. Jeg trodde han kom til å fortsette i Red Bull, men han er kanskje lei av å være teamkamerat med Verstappen, og føler muligens at Verstappen blir prioritert i teamet. Slik Webber følte det med Vettel i sin tid. I så fall står det respekt av å slutte, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

Han mistenker også at den nye motoravtalen med Honda for neste år kan ha gjort Ricciardo mer skeptisk og muligens vært en utløsende årsak ved siden av en eventuell frustrasjon internt i teamet med tanke på Verstappens posisjon.

– Kanskje han ikke har så stor tro på Honda heller, og han har sikkert fått et veldig bra tilbud av Renault. Alt i alt spennende, sier Gulbrandsen.

To bronsemedaljer

Australieren kjørte sin første fulle sesonger for Toro Rosso i 2012 og 2013 før han ble forfremmet til Red Bull i 2014. Mens Sebastian Vettel her møtte mye motgang etter sine fire VM-titler på rad, fikk Ricciardo sitt definitive gjennombrudd med tre seire, åtte pallplasser og bronsemedale sammenlagt i sin første sesong for «A-laget».

2015 ble et tøffere år igjen for Ricciardo før han sesongen etter svarte med en ny bronsemedalje sammenlagt. I fjor ble han nummer fem og ligger i skrivende stund an til en femteplass denne sesongen, med seiere fra Kina og Monaco som høydepunktene foreløpig.

Red Bull-avgangen setter også fart på Silly season-ryktene for neste år. Begge Mercedes-førerne er sikret kontrakt for neste år, mens det enda gjenstår å se om det blir Kimi Räikkönen eller Charles Leclerc som blir Sebastian Vettels teamkamerat i Ferrari neste år.

Daily Mail spekulerer også i at Ricciardos ankomst til Renault betyr at Carlos Sainz kan være på vei til McLaren, selv om det ikke er klart om det går på bekostning av Fernando Alonso eller Stoffel Vandoorne. Alonso spås av mange at kan ha sin siste Formel 1-sesong i år.

I skrivende stund er det også uvisst om hva som skjer med Force India-teamet, som per i dag sliter med økonomien og er satt under administrasjon i påvente av en eventuell oppkjøper som kan redde teamet fra konkurs.

Powered by Labrador CMS