Roger Rustand, her fra Rally Hadeland for en drøy uke siden.

Roger i toppform på hjemmebane – sikret sin tredje totalseier i karrieren

Han er ikke å regne med i toppen av NM-rundene, men på lokale trakter var det ingen som kunne måle seg mot Roger Rustand.

Publisert

RALLY: 50-åringen har de siste fire sesongene oppnådd en drøm han brukte 30 år på å realisere. For nå er han godt etablert i toppklassen i norsk rally, klassen for nyere firehjulsdreven rallybiler som kjøres med moderne R5- og Rally2-biler.

Og i sin Ford Fiesta Rally2 med Anita Hvambsahl i kartleserstolen skulle han gjøre rent bord på hjemlige trakter da Flesberg Rallysprint nord for Kongsberg tradisjonen tro ble gjennomført den andre helgen i februar.

Løpet bestod av én og samme etappe, Vangestadmogen, som ble kjørt fire ganger á 3,2 kilometer. Det ble fire strake etappeseire for Rustand og Hvambsahl. Til slutt var seiersmarginen 17,7 sekunder foran en annen man fra nærliggende trakter - Olav Fredriksen, der den regjerende norgesmesteren for eldre tohjulsdrevne biler er nykommer i R5-kategorien denne sesongen.

På tredjeplass fant vi vestfoldingen Oddbjørn Røed, som hadde børstet støvet av sin Ford Fiesta R5. Han har ikke kjørt siden koronapandemien brøt ut, med Sigdalsrally 2020, og samme dag som landet i praksis ble gjenåpnet av regjeringen igjen, så var Røed tilbake - 23,9 sekunder bak Rustand.

Men sprintrallyer som dette tiltrekker seg som vanlig en stor andel deltakere i de nasjonale klassene. Av 51 påmeldte biler stilte hele 34 av dem opp i en eldre tohjulsdreven bil. Men den lokale Volvo-banden måtte se seg slått av en stuttere Peugeot fra Numedal, med mindre motorkraft og trekk på framhjulene.

Heine Rudi ble beste tohjulsdrevne bil, og kjørte attpåtil inn til en fjerdeplass totalt. Rudi hadde to sekunder å gå ned til Andreas Hvambsahl, som igjen plasserte seg 5,2 sekunder foran Kristian Lauvlid.

Powered by Labrador CMS