Russlands Grand Prix, kvalifisering: Sjokk-kvalifisering med historisk pole position

Publisert
Lando Norris. (Foto: Zak Mauger / McLaren)
Lando Norris. (Foto: Zak Mauger / McLaren)

FORMEL 1: Vått vær og uforutsigbare forhold medfører gjerne uforutsigbare kvalifiseringer, og opptakten til Russlands Grand Prix var intet unntak. Flere titalls millimeter nedbør kom som varslet gjennom hele lørdag formiddag og kansellerte alt av aktiviteter tidligere på dagen, men været hadde akkurat lettet nok til at kvalifiseringen til Formel 1 kunne gjennomføres.

Og det ble med et enormt brak også. Alt så normalt ut gjennom de første to kvalifiseringsomgangene, men under stadig opptørk var George Russell den første til å forsøke seg på slicksdekk. En enorm risiko med tanke på at det fortsatt var klissvått rundt banen, selv om idealsporet var relativt tørt. Russell trengte flere runder å få optimal varme i dekkene, og i mellomtiden kastet flere seg på slicksdekkene.

Deriblant McLaren-fører Lando Norris, som også traff på sin andre fullfarts runde på slicksdekkene. Også Carlos Sainz jr. i Ferrari. Spanjolen var den første til å stjele pole position-tiden på aller siste forsøk, men rett bak kom hans tidligere teamkamerat med en enda sterkere tid. 21-åringen satte med det karrierens aller første pole position, og sikret McLarens første pole position siden Lewis Hamilton i Brasil i 2012.

Og apropos Hamilton; han gjorde også et forsøk på slicks, men mislykkes i sitt forsøk da han snurret på aller siste forsøk. Hamilton endte dog med fjerdetid.

– Oh, boy! Det føles utrolig. Jeg vet ikke hva vi skal si. Jeg fikk dekkene varme, og det betalte seg. Jeg er så glad nå. Forhåpentligvis den første av mange poles framover, sa en halvsjokkert og lykkelig Norris etter målgang.

Powered by Labrador CMS