RX on Ice-vinneren: – Verdens beste nivå med disse bilene

Oliver Eriksson hyller rallycrossporten i et vinterformat. For dette vil han kjøre mer av.

Publisert

Han var den store favoritten i hovedklassen Supercar Lites inn mot finaleløpet på Fuglehaugen Motorsenter utenfor Gol. Storebror Kevin og den lokale helten Sondre Evjen var de største utfordrerne til gullet, men det var yngstemann Eriksson som satt med matchball.

Oliver Eriksson jubler for både løpsseier og sammenlagt seier i RallyX on Ice på Fuglehaugen Motorsenter utenfor Gol. (Foto: Simen Næss Hagen)

Han var den store favoritten i hovedklassen Supercar Lites inn mot finaleløpet på Fuglehaugen Motorsenter utenfor Gol. Storebror Kevin og den lokale helten Sondre Evjen var de største utfordrerne til gullet, men det var yngstemann Eriksson som satt med matchball.

Og med nok poeng innledningvis, sikret han seg faktisk sammenlagtseieren med seieren i semifinalen. Dermed kunne han kjøre finalen med senkede skuldre, selv om han selv hevder han var like skjerpet som ellers.

– Jaja, jeg ville vinne løpet også. Det er derfor jeg er her. Med en bra start så kunne det gå, og det gikk jo veldig bra. Men det var utrolig hardt, sier Oliver Eriksson til Parc Fermé.

– Ja, det ble ingen piruetter etter semifinalen?

– Nei, nei. Løpet var jo ikke over enda da, smiler Eriksson.

Foretrekker å kjøre om vinteren

Det er pappa Andreas, kjent som tidligere rallycrossfører og nå bilbygger gjennom Olsbergs MSE, som har vært primus motor for årets vinterserie som har vært kjørt i Norge og Sverige.

I tillegg til at pappa «styrer sjappa», har Oliver det oppriktig morsomt med piggdekk og is og snø.

– Jeg merker at jeg foretrekker å kjøre om vinteren. Jeg er oppvokst med å kjøre aggressivt og kjøre på sladd. Om sommeren blir det trang kjøring og viktige linjer man må holde. Jeg syns det er mest kult å herje her og kunne vise seg fram på isen, sier Oliver.

– Større enn RX2 og USA

– Hva tenker du om konkurransenivået i årets vinterserie?

(Foto: Simen Næss Hagen)

– Vet du hva, jeg tror dette er det høyeste nivået vi har sett av Lites-deltakere noen sinne. Vi er 22 biler, utrolig mange dyktige førere. Jeg tror dette er mye større enn både RX2 og klassen i USA, sier Eriksson, som nettopp har erfaring fra den amerikanske serien.

Han vil også hylle både NMK Gol og de andre arrangørene som har stilt opp.

– Det er så mange kule baner vi har kjørt på. Det har vært en utrolig opplevelse å være med, sier Eriksson.

I finale runden på Gol var det Eriksson som nettopp tok hjem løpsseieren, foran amerikaneren Conner Martell og svenske Jimmie Walfridsson.

Det endte miserabelt for hjemmehåpet Sondre Evjen, som med en dårlig start i semifinalen mistet alle sine finalemuligheter. Dette etter å ha hatt suverent raskest tempo gjennom dagen. Likevel sikret han bronsemedaljen sammenlagt, selv om han noe overraskende røk ut allerede i semifinalen.

Bronse til Syversen

Oliver Eriksson. (Foto: Simen Næss Hagen)

I RX Academy, hvor det brukes identiske Renault Clio i klassen, ble Simon Wågø Syversen igjen beste nordmann, men måtte nøye seg med en femteplass i finalen. Her var det Sami-Matti Togren som tok hjem seieren foran Marko Muru fra Estland og Firmin Caddedu fra Frankrike.

Sammenlagt endte Syversen dog på tredje og får dermed bronsemedalje. Gullet sammenlagt i Academy gikk til Jesse Kallio som endte poenglikt med sølvvinner Joni Wiman.

Steinsholt-seier i dramatisk crosskartfinale

Ole Henry Steinsholt tok kommandoen i finalen, og derifra og inn gikk det veien for unggutten. (Foto: Simen Næss Hagen)

I crosskartklassen Speedcar Xtreme har nordmannen Finn Erik Løberg overrasket denne vinteren. På Gol skulle en annen nordmann imponere. Etter mannefall blant flere favoritter, var det unggutten Ole Henry Steinsholt som klinte til med en imponerende løpsseier i crosskartklassen.

Sammenlagt var det dog svenske Kevin Hansen som trakk det lengste strået ved å kjøre inn til andreplass, foran nevne Løberg. Bronsekampen endte i brøyta med et smell for svenske Timmy Hansen og nordmannen Aleksander Wiik, der sistnevnte viste desidert best starter og tempo gjennom de innledende omgangene.

Men i finalen hektet Wiik i brøyta og spant flere runder rundt, og midt i snøføyka dundret Hansen inn i Wiik, der begge til slutt ble stående. Der ble også bronsekmapen av gjort, der Hansen tok Wiik med to poengs forsprang.

Powered by Labrador CMS