Når Red Bull ikke var å se der fremme var det Carlos Sainz som grep muligheten.

Formel 1, Singapore Grand Prix:

Sainz kom seirende ut av intens seierskamp i Red Bulls fravær

Max Verstappen var aldri i nærheten av å vinne søndagens Formel 1-løp, og i hans fravær ble det en intens kamp om hvem som skulle bli den første føreren utenfor Red Bull til å vinne et løp denne sesongen. 

Publisert

FORMEL 1: Søndag var det overraskende nok duket for et Formel 1-løp uten en eneste Red Bull-bil innenfor de ti fremste startrutene. Teamet har slitt med å tilpasse seg den krevende gatebanen i Singapore, og Max Verstappen måtte derfor starte løpet fra 11. startposisjon med Sergio Perez ytterligere to plasser lenger bak. 

I pole position var det for andre løp på rad Ferraris Carlos Sainz som sto med Mercedes-fører George Russell ved sin side. De to som begge vant sine første Formel 1-løp i fjor har ikke hatt muligheten til å kjempe om seiere i år, men søndag kveld lokal tid kunne de omsider kjempe om seier nummer to i karrieren.

Red Bull prøvde seg

SIngapore Grand Prix, topp ti

1) Carlos Sainz, Ferrari 

2) Lando Norris, McLaren, +0.812 

3) Lewis Hamilton, Mercedes, +1.269 

4) Charles Leclerc, Ferrari, +21.177 

5) Max Verstappen, Red Bull, +21.441 

6) Pierre Gasly, Alpine, +38.441 

7) Oscar Piastri, McLaren, +41.479 

8) Sergio Perez, Red Bull, +54.534 

9) Liam Lawson, AlphaTauri, +1:05.918 

10) Kevin Magnussen, Haas, +1:12.116

Carlos Sainz holdt fast på sin ledelse uten problemer fra start, mens hans teamkamerat Charles Leclerc kapret andreplassen fra George Russell som den eneste føreren som startet løpet med de mykeste dekkene. Et hakk lenger bak fikk Lewis Hamilton en god start fra femte startposisjon opp til tredjeplass, men han måtte etterhvert slippe både Russell og Norris forbi seg igjen etter å ha kjørt utenfor banen. 

De første 20 rundene holdt de fremste førerne på sine posisjoner, mens Max Verstappen litt lenger bak avanserte fra sin 11. plass opp til 8. plass. Så forårsaket Logan Sargeant løpets eneste sikkerhetsbil da han mistet sin frontvinge ute på banen, og Red Bull grep følgelig sin mulighet til å kaste om på rekkefølgen. 

Da de aller fleste førerne gjennomførte sitt depotstopp ble Max Verstappen og Sergio Perez begge liggende ute på banen. Men når løpet etterhvert ble restartet med Verstappen som nummer to og Perez som nummer fire ute på banen tok det ikke mange rundene før de ble forbikjørt og henvist til 6 og 7. plass hvor de ble liggende i flere runder frem til også de til slutt måtte gjennomføre sine stopp og kom ut igjen i bakre del av feltet. 

– Jeg må gni meg litt i øynene. Det er rart å se to Red Bull-biler slite sånn som de gjør nå, kommenterte Viaplays Atle Gulbrandsen.

Russell krasjet ut av seierskampen

Carlos Sainz var den beste av alle under flomlyset i Singapore.

Helt der fremme levde kampen om både seieren og de to resterende pallplassen helt inn. Med under 20 runder igjen av løpet ble bursdagsgutten Esteban Ocon stående ute på banen, og den virtuelle sikkerhetsbilen ble aktivert. Mercedes tok da en sjanse i kampen om seieren da de tok inn både andremann Russell og fjerdemann Hamilton for å sette på nye medium-dekk. 

Dermed tok Lando Norris over andreplassen, mens Charles Leclerc som tidligere hadde mistet sin andreplass i forbindelse med den første sikkerhetsbilen nå var nummer tre. Men med nye dekk hadde ikke de to Mercedes-førerne tenkt til å bli liggende på fjerde- og femteplass, og med åtte runder igjen å kjøre hadde begge to kommet seg forbi Leclerc igjen. 

Etterhvert halet de også inn på både Sainz og Norris, og med fem runder igjen lå de fire tett i tett i kampen om seieren. Russell og Hamilton presset på i runde etter runde, men så lenge Lando Norris fikk ligge nærme nok Carlos Sainz til å åpne DRS-vingen kom ikke de to Mercedes-førerne seg forbi. 

På den siste runden gjorde i tillegg George Russell en feil som sendte han ut av banen og inn i barrieren, og det var til slutt Carlos Sainz som kunne feire karrierens andre Formel 1-seier foran Lando Norris og Lewis Hamilton. 

Lenger bak ble Max Verstappen til slutt nummer fem, mens Sergio Perez ble nummer åtte. AlphaTauris superreserve Liam Lawson ble på sin side nummer ni, og han tok dermed poeng i sitt tredje Formel 1-løp. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS