Mick Schumacher.

Schumacher føler seg i mer enn god nok form til å kunne kjøre

Men tyskeren skjønner at det er andre forhold å ta hensyn til dersom han skulle stilt til start.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Lørdagens kvalifisering ble av det særdeles dramatiske slaget da Mick Schumacher gikk i veggen i over 270 kilometer i timen. Sensorene i bilen skal ha målt sammenstøtet til 35 G.

FORMEL 1: Lørdagens kvalifisering ble av det særdeles dramatiske slaget da Mick Schumacher gikk i veggen i over 270 kilometer i timen. Sensorene i bilen skal ha målt sammenstøtet til 35 G.

Tyskeren lå han til soleklar karrierebeste ved å kunne ta seg helt inn til Q3, den siste kvalifiseringsomgangen, og hadde en forrykende runde på vei.

– Jeg hadde tre tideler ned på dashboardet mitt, sier Mick Schumacher når han for første gang snakker med pressen etter den stygge krasjen.

Det var stygge scener under krasjen til Schumacher, og det var heller ikke mye igjen av hans Haas-bil etter ulykken.

Det ble umiddelbart rødflagg, og de generelle TV-bildene i minuttene etterpå kunne indikere at vi snakket om potensielt alvorlige konsekvenser. Selve krasjen ble vist direkte i sin helhet og viste hvilke enorme krefter som var i sving da 23-åringen dundret sidelengs rett inn i muren.

Det ble raskt konstatert at han var ved sine fulle fem og tidlig hadde vært i kontakt med sin mor Corinna. TV-bilder etterpå viste også en Schumacher i tilsynelatende godt humor på båra rett før han ble fraktet inn i ambulansehelikopteret før videre sjekk på sykehus.

Men Schumacher er altså så friskmeldt som det går an å bli. Dette meddelte han på sosiale medier søndag morgen, og bekrefter tydelig i intervjuet med Formel 1s egne kanaler.

– Å stå her uten å kjenne noe som helst i kroppen sier noe om sikkerheten i disse bilene. Jeg føler meg klar for å kjøre, sier Schumacher og legger til:

– Det man tenker på nå er hva jeg kunne gjort annerledes. Men til slutt må man bare gå videre. Målet er fortsatt Q3 og å ta poeng. Men det målet må bare utsettes litt nå. Jeg tror Melbourne er en fin plass å ta første Q3 på, sier Schumacher og viser til den neste Formel 1-runden i Australia om to uker.

Uansett er han medisinsk i god nok form til å kunne ha kjørt søndag.

– Men i denne sammenheng er det noe med bilholdet og tilgang på deler hvis vi skal kunne kjøre i Melbourne, sier 23-åringen.

Powered by Labrador CMS