Sebastian (17) gjør helomvending med rallycrosskarrieren neste år

Fra bakhjulstrekk til forhjulstrekk og mer kjøring i utlandet er det Sebastian Høidalen planlegger for å føye seg inn i rekken av unge rallycrossførere som vil sjekke nivået.

Publisert

Selv om VM i rallycross har hatt sine turbulente tider med både frafall av fabrikanter og stjerner, parallelt med at 2019-sesongen var den desidert mest dramatiske i VMs historie, så er det fortsatt stor sult blant norske rallycrossutøvere til å komme seg opp og fram.

Sebastian Høidalen, her fra NBFs talentsamling tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Selv om VM i rallycross har hatt sine turbulente tider med både frafall av fabrikanter og stjerner, parallelt med at 2019-sesongen var den desidert mest dramatiske i VMs historie, så er det fortsatt stor sult blant norske rallycrossutøvere til å komme seg opp og fram.

Med Andreas Bakkerud som den eneste gjenværende VM-satsende i år, men også planer om å prøve på nytt neste år gitt at nytt budsjett går i havn, så er det mange norske unggutter som nå står i kø.

LES OGSÅ: «BP» føyer seg inn i rekken av Supercar-nordmenn i 2020

Mer komfortabel i forhjulstrekk

Nestemann «på lista» er Sebastian Høidalen fra Herre i Telemark. Han endte på syvenedplass i årets NM i Supernasjonal klasse 2, men 17-åringen har nå funnet ut at han trenger et annet redskap for videre utvikling. I år har han kjørt en ex-Robin Larsson Skoda Fabia, men denne er nå til salgs. Fordi Høidalen har nå investert i en Ford Fiesta S1600 fra tsjekkiske Ondrej Smetana.

– Grunnen til at jeg velger å nå gå over til forhjulstrekk er av den enkle grunn at dette er klassen jeg har mulighet til å hevde meg og vi har budsjett nok til å kjøre internasjonalt. Jeg har tidligere kjørt mest forhjulstrekk hvis man ser bort fra crosskarten, så jeg er mer komfortabel med å kjøre det, sier Høidalen til Parc Fermé.

Drømmer om Höljes

Dette er Sebastians nye bil, en Ford Fiesta S1600 bygd i 2016. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Det blir satsing på NM i klasse 1, men målet er å kjøre så mange EM-runder som mulig. Tre av løpene er i alle fall på planen, og nå jobbes det for å kjøre sesongåpningen i Barcelona. Men det er også ett annet løp han har store ambisjoner om å stå på startlisten til.

– Höljes står nok høyest på ønskelisten. Å kjøre der under en EM-runde har alltid vært en drøm for meg.

– Hva blir ambisjonen din i ditt første år ute i EM?

– For meg er ikke hovedfokuset å vinne første året. Det blir å dra meg seg erfaring inn til 2021-sesongen. Samtidig er det viktig for meg å vise at jeg i det minste kan henge litt med i toppen, sier Høidalen.

Bilen har kommet til Norge, men vinterens ankomst har gjort det vanskelig å gjøre sin første test i den nye rallycrossbilen.

– Nei, jeg har dessverre ikke fått testet enda. Det begynte å snø samme dagen den kom hjem, så jeg må vente til våren. Så jeg skal kjøre litt rally i mellomtiden, sier han.

Powered by Labrador CMS