Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel smittet ved koronaviruset dagen før sesongåpningen i Formel 1

Og inn kommer - naturlig nok - Nico Hülkenberg.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Som om ikke 2021-sesongen fikk en dramatisk ende på sin måte, så har 2022-sesongen definitivt fått et ekstra spark i den dramatiske auraen som har ligget rundt sporten spesielt de siste to årene.

For bare én uke etter at Daniel Ricciardo fikk påvist koronaviruset, midt under de offisielle testene i Bahrain, så tikket nyheten inn torsdag formiddag om nok en koronasmittet fører.

Aston Martin-fører og fire ganger verdensmester Sebastian Vettel mister sesongåpningen fordi han nå må inn i lovpålagt isolasjon. Riktignok har noe av koronaregimet rundt Formel 1 blitt noe lempet på, blant annet at kravet om PCR-test nå erstattes av anbefaling om PCR-test, men fordi dette skjer så tett opp til løpshelgen, så mister Vettel altså sesongåpningen i Bahrain.

Dette er første gang at tyskeren må stå over en hel løpshelg siden karrieren startet kontinuerlig fra Ungarns Grand Prix i 2007. I 2016 kom han ikke til start under selve Bahrain Grand Prix, men kvalifiserte til tredjespor på griden før motorproblemer hindret ham fra å kjøre selve løpet.

Men hvem erstatter Sebastian Vettel? Jo, selvfølgelig hans landsmann og de siste års superreserve Nico Hülkenberg, som dermed er med fra første meter når første fritrening begynner fredag formiddag. Grunnen til selvfølgen er at han er Aston Martins offisielle reservefører og gjør ikke annet enn jobben han nettopp er satt til.

Den jevngamle tyskeren har fått tittelen som sportens superreserve de siste sesongene, primært grunnet tre innhopp i 2020. Først ble Sergio Perez smittet rett før Storbritannias Grand Prix, under teamets daværende navn Racing Point. Nico Hülkenberg fikk kastet seg om kvalifisert seg til en 13. startposisjon uten knapt å ha fått kjørt i det hele tatt i forkant.

Bedre forberedt var han til løpet som gikk på samme bane én uke etter mens Perez fortsatt var i isolasjon. her kvalifiserte han seg til en sensasjonell tredjeplass på griden, men fikk større utfordringer i løpet der han endte på en hederlig syvendeplass.

Hülkenberg fikk så en ny telefon fra Racing Point rett i forkant av Eifel Grand Prix på Nürburgring. Lance Stroll var denne gangen blitt syk, og Hülkenberg fikk kastet seg om på ny og kjørt kvalifiseringen, uten å ha kjørt en eneste treningsmeter. Naturlig nok endte han sist i kvalifiseringen da han så vidt rakk kvalifiseringen, bokstavelig talt, men løpet endte dog med et nytt sterkt resultat da han kjørte seg opp til en åttendeplass.

Ellers er Hülkenberg kjent for å inneha den utakknemlig rekorden på 179 løpsstarter uten å ha havnet på pallen. Hans beste resultater er derfor tre fjerdeplasser.

Powered by Labrador CMS