Sebastien Ogier.

Sebastien Ogier ser ingen grunn til å fortsette med langdistanseracingen

Før sesongen ble det sagt at Sebastien Ogier skulle kjøre full sesong i Langdistanse-VM. Men det var egentlig aldri planen hans.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Det var i forkant av denne sesongen at Sebastien Ogier la storsatsingen i rally på hylla for å kunne se fram mot LMP2-klassen i Langdistanse-VM (WEC), med blant annet 24-timersløpet på Le Mans som årets store høydepunkt.

RACING: Det var i forkant av denne sesongen at Sebastien Ogier la storsatsingen i rally på hylla for å kunne se fram mot LMP2-klassen i Langdistanse-VM (WEC), med blant annet 24-timersløpet på Le Mans som årets store høydepunkt.

Det franske klokkemerket Richard Mille, som Ogier er ambassadør for, er hovedsponsor for Signatech-teamet og de signerte Ogier før denne sesamen sammen med 21-åringene Charles Milesi og Lilou Wadoux som utgjør trioen i bilen til årets sesong.

Men nå har vinden åpenbart snudd. Og det er ikke tilfeldig at det skjer rett i etterkant av 24-timersløpet på Le Mans som gikk sist helg. Der kjørte Ogier og hans team inn til en 14. plass totalt og niendeplass i LMP2-klassen, den nest øverste klassen i tempo - men største klassen i antall deltakerbilen på griden.

Sebastien Ogier fra 24-timersløpet på Le Mans sist helg.

For det at han skulle satse på full VM-sesong er ikke hans intensjon, selv om det var dette som ble meldt. Nå vil han gi seg mens leken er god.

– Selv om det ble presentert annerledes, så har vi alltid vært klare på overfor teamet at jeg vil kun kjøre Le Mans og de to løpene i forkant for å forberede meg. Jeg har ikke ønsket å kjøre fullt mesterskap, sier Ogier i etterkant av 24-timersløpet sist helg.

Han kjører utvalgte VM-runder i rally for Toyota, hvor han deler tredjebilen med Esapekka Lappi. Det er ikke kunngjort hvilken fordelingsnøkkel det er mellom disse to, men det virker ikke som Ogier vil trappe ned satsingen på rally mer enn nødvendig.

– Jeg har større interesse av å kjøre mer rally, men å legge til fem eller seks WEC-løp passer ikke ønsket mitt om å trappe ned rallyen. Så det er en stor sjanse for at sesongen slutter her, sier Ogier.

De tre neste rundene i Langdistanse-VM er på full kollisjonskurs med oppsatte VM-runder i rally. 6-timersløpet på Monza krasjer med Rally Estland, 6-timersløpet på Fuji krasjer med Rally Akropolis, og finalerunden i Bahrain på åtte timer kolliderer med finalerunden i rally i Japan. Men det vites altså ikke hvem av Ogier og Lappi som skal kjøre disse løpene.

Powered by Labrador CMS