Seks års ventetid er over - nå har Fredric endelig tatt tilbake driftingtronen igjen

Publisert
(Foto: Larry Chen)
(Foto: Larry Chen)

DRIFTING: Ingen over, og ingen ved siden. Da Formula Drift skulle avgjøres i Irwindale, California natt til søndag så skulle den norske driftingkongen Fredric Aasbø avgjøre det hele ta det gjaldt som mest.

Han hadde 19 poeng på Chelsea DeNofa og 20 poeng på Matt Field i sammendraget før sesongfinalen i California, en særdeles rask bane som Aasbø også trives godt på. Matematikken var derfor enkel, han måtte holde seg foran begge disse gjennom sluttspillet som starter med 16-delsfinaler i driftingen.

Aasbø vant kvalifiseringen og fikk med det det beste utgangspunktet, der han klatret videre i sluttspillet relativt i sin Toyota Supra. Og mesterskapet ble avgjort etter at verken DeNofa eller Field klarte å ta seg videre til finalen. Mesterskapsutforderne møtte forøvrig hverandre allerede i kvartfinalen hvor Field dro det lengste strået, men han røk igjen ut for litaueren Aurimas Bakchis i semifinalen.

I finalen ble litaueren for sterk for Aasbø, men det spilte ingen rolle. Årets Formula Drift-tittel endte opp hos nordmannen, hans andre i karrieren etter at han tok sin første medalje tilbake i 2015. Fra 2016 til 2019 samlet han fire sølvmedaljer på rad, før han «bare» ble nummer fire i fjor.

Fredric Aasbø i duell med teamkompis Ryan Tuerck. (Foto: Larry Chen)
Fredric Aasbø i duell med teamkompis Ryan Tuerck. (Foto: Larry Chen)

Men nå er altså seks års ventetid over for 36-åringen fra Siggerud. Han regnes derfor nå å være verdens beste driftingfører. Formula Drift er basert i USA og har ingen formell VM-tittel fra FIA, men anses for å være det mest profesjonelle og prestisjefylte driftingmesterskapet å vinne.

– Dette har vært så mye tøffere enn da jeg vant sist, i 2015. Jeg har fått bedre og bedre bil. Jeg drømte i natt om at foreldrene mine var her i dag, det er de ikke, men de er her i ånden. Jeg har vært utenfor komfortsonen i helgen. Det er et så sterkt felt jeg kjører mot. At jeg klarer å levere så bra, er jeg veldig glad for. Det smaker så godt, det er derfor det kommer så sterke følelser. Det var et tidspunkt at jeg spurte meg selv om jeg fortsatt «har det», sa Aasbø på direktesendingen da det ble klart at tittelen er hans.

Og det ble en svært god norsk dag i California, for Aasbø har ikke vært aleine om å være nordmann denne sesongen. Simen Olsen har vært førstereis i den såkalte PRO-klassen som er toppklassen i Formula Drift. Han lå á poeng med Branden Sorensen før finalerunden i kampen om å bli beste «rookie». Men der Sorensen røk ut allerede på første forsøk i 16-delsfinalen, så kom Olsen seg videre til 8-delsfinalen før han røk ut. Og med det ble sørlendingen årets rookie-fører i Formula Drift.

Powered by Labrador CMS