Signerte for toppteam – nå kan Marius endelig senke skuldrene

Påskeferien ble innledet med en Supercup-kontrakt som Marius Nakken enkelt og greit ikke kunne si nei til.

Publisert

To sesonger i Tyskland er gjennomført. To tøffe læreår har ført til et nytt læreår - men med et snev av større alvor.

Marius Nakken. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

To sesonger i Tyskland er gjennomført. To tøffe læreår har ført til et nytt læreår - men med et snev av større alvor.

Ålesund-gutten Marius Nakken får nå virkelig måle krefter mot verdenstoppen i det som regnes som klodens tøffeste enhetscup, nemlig Porsche Supercup. Samme mesterskap som Dennis Olsen sikret en knallsterk sølvmedalje i for to år siden, og et mesterskap Nakken såvidt har fått smake på med enkeltinnhopp i fjor.

Nytt team

Men nå er det «all in», og vel så det etter en tøff vinter bak behandlingsbordet.

– Det har vært mye jobb med å få alt på plass. Både med tanke på samarbeidspartnere men også rundt bytte av team og etterhvert planlegging sammen med de, for å få til et så bra program som mulig, sier Marius Nakken til Parc Fermé.

25-åringen har siden sin Porsche-debut i 2017 kjørt for MRS-teamet i Tyskland, men har nå meldt overgang til Project 1. Han fikk et tilbud der han ikke kunne si nei til, selv om det naturlig nok fordret nok en krevende vinter med å få med seg de nødvendige sponsorene.

F1-ingeniør tok kontakt

Men nå er flere kilo tatt av skuldrene. Det er en særdeles lettet og fornøyd Nakken som reflekterer rundt posisjonen han har kommet i.

– Ser man på teamene i både Supercup og i Tyskland, så er det spesielt tre team som utmerker seg, og Project 1 er ett av disse toppteamene. De har god historie med å utvikle og løfte frem sjåfører. De har også et unikt program og en totalpakke for sesongen som er veldig solid, konstaterer Nakken.

https://parcferme.no/racing/norske-marius-25-folger-dennis-hjulspor-debuterer-i-supercupen/

Og et er prominente hoder fra det internasjonale bilsportmiljøet som har sondert terrenget og funnet ut at Nakken kan være interessant for dem. Fjorårets høydepunkt ble andreplassen på Sachsenring, i tillegg til at Nakken har vist utvikling i form av bedre stabilitet, mindre førerfeil og høyere bunnivå enn rookie-sesongen i Tyskland i 2017.

– Det var Jörn Becker, som er ingeniør i Formel 1-teamet til Alfa Romeo, som kontaktet meg for et møte i Tyskland. Han skal i tillegg til Formel 1-jobben også jobbe med Project 1. Jeg hadde jo flere gode fighter med Larry Ten Voorde i fjor, og det har nok gjort at de har fulgt litt ekstra med, sier Nakken.

https://parcferme.no/notiser/marius-klar-for-full-sesong-i-porsche-supercup/

Sunnmøringen fikk smake på Porsche Supercup allerede i fjor med fire enkeltinnhopp, først og fremst dekket av argentineren Pablo Otero som Nakken gjengjeldte i form av coaching og oppfølging fra sidelinjen. 14. plassen i debuten på Red Bull Ring ble Nakkens beste prestasjon, men antallet Supercup-løp gjorde at han likevel kvalifiserer til såkalt Rookie-fører denne sesongen.

– Målet mitt er å bli rookie-mester i år, men også levere jevnt gode resultater og ikke minst utvikle meg videre som sjåfør sammen med teamet, sier Nakken om årets ambisjoner.

To baner gir ekstra spenning

Marius Nakken, her under en god gammeldags «rævkrok» med Marcus Påverud under treningssamling med Team Norway tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Fjorårets erfaring kunne han likevel ikke vært forunt. Erfaring fra flere baner, generelt mer kjøring og det å ha tryggheten i bunn etter å ha vært med gjør at det blir færre inntrykk og tanker å fordøye i forkant av sesongåpningen i Spania i mai.

– Erfaringen fra i fjor med de fire løpene jeg kjørte kommer godt med, spesielt banene jeg ikke kunne fra før. I tillegg til de måtte jeg forberede meg like godt til de andre banene på grunn av coaching av Pablo, sier Nakken.

Likevel er det to baner han er ekstra spent på denne sesongen, som han ikke har fått kjørt på enda.

– Skulle man selv valgt ut fire løp i fjor, så hadde nok Monaco og Mexico stått øverst på lista, da man ikke får testet der ellers. Men uansett var jeg veldig heldig som fikk muligheten i fjor, sier 25-åringen.

Powered by Labrador CMS