Sinne og frustrasjon blant flere norske rallyførere når bioetanol forbys i 2021

Rallyseksjonen og Team Rally Nasjonal beskylder hverandre for ikke å ha åpnet for dialog etter at det neste år ikke er lov å ha etanol på tanken i norske rallybiler.

Publisert

Det er altså steile konflikter og sterk splittelse mellom rallyseksjonen i Norges Bilsportforbund og førerforeningen for nasjonalførere, Team Rally Nasjonal. Årsaken er regelendringen som ble påpekt i Bilsportboka for 2020 under paragraf 59.1 i Spesialreglementet for rally.

Der heter det kort og greit at fra «01.01.2021 vil bruk av bensin tilsatt etanol (E85) ikke være tillatt». Regelendringen har satt sinnene i kok blant mange aktive utøvere som uttrykker en sterk misnøye for at denne regelendringen er gjennomført uten at de selv mener de er hørt.

– Det har vært gjort forsøk på dialog via mail helt siden saken begynte i vinter. Så kom korona og ingen ble interessert i å ta tak i saken, så da ble den lagt på is mens det var pause. Så kom vi med en uttalelse til rallyseksjonen om at vi var nødt til å sette oss ned for å snakke om dette. Det har de ikke imøtekommet. Vi har mast og purret på mail, men ikke fått svar, sier leder for Team Rally Nasjonal (TRN), Glenn Bjørnrud til Parc Fermé.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS