Slik gikk det for Ruben etter at bilen hans ble vraket

Hvordan fungerer egentlig en Spleis-innsamling og hvor mye kan det bety for de som samler inn penger?

Publisert
(Foto: Privat)
(Foto: Privat)

Denne teksten er et annonsebilag fra Spleis!

I høst opplevde Ruben Bjerknes alle rallyføreres mareritt. Ruben parkerte bilen ved siden av veien da det plutselig kom en annen bil og traff hans bil som allerede stod i grøfta. Bilen hans ble totalvraket som følge av dette.

Nå har vi vært i kontakt med Ruben for å høre om hva som egentlig skjedde og hvordan situasjonen hans er i dag etter at noen opprettet en Spleis-innsamling for ham

– Hvor mye har Spleis-kampanjen betydd for at du kom deg tilbake i rallybilen igjen?

– Det var over all forventning. Det var en av mine mekanikere som opprettet spleisen samme kveld etter ulykken. Jeg tenkte at det var et bra initiativ, men jeg trodde aldri at innsamlingen skulle bli så stor. Vi fikk inn over 85.000 kroner på tre uker. Det er helt sjukt, sier Ruben Bjerknes.  

– Vi har fått helt sinnssykt bra respons fra miljøet, og det er flere konkurrenter som har bidratt til innsamlingen. På festen kvelden etter løpet var det mange av dem vi kjører mot som kom fram til meg med penger til innsamlingen. Motorsportsmiljøet er helt rått, og det fikk jeg virkelig sett når responsen var så bra som den var. Veldig kult, sier Bjerknes.

– Hvordan ville rallykarrieren din ha sett ut i dag dersom du ikke fikk denne hjelpen fra folk?

Slik så bilen til Ruben Bjerknes ut etter Rally Hedemarken i fjor høst. (Foto: Privat)
Slik så bilen til Ruben Bjerknes ut etter Rally Hedemarken i fjor høst. (Foto: Privat)

– Det vet jeg ikke, men jeg hadde aldri kommet så langt som jeg er nå. Jeg var veldig lei etter hendelsen, så innsamlingen har hjulpet mye både økonomisk og på motivasjonen. Bilen er ikke helt ferdig enda, det er motor som mangler. Men ellers er bilen nesten helt ferdigbygd og jeg har som mål å stille til start på Aurskog-Høland Rally i starten av juni. Det har blitt mye oppmerksomhet rundt om innsamlingen og mange har tilbudt seg andre tjenester, som å sveise bur og så videre. 

– I hvilken grad er det lettere å spørre som støtte og spons via Spleis kontra at man ringer rundt på egenhånd?

– Selv hadde jeg aldri spurt om penger. Men Spleis er genialt, det funker så bra og det er mye lettere for folk å bidra til en innsamling. 

Her kan du se hvordan Spleis-innsamlingen til Ruben så ut!

(Foto: Privat)
(Foto: Privat)

– Siden denne innsamlingen har fått mye oppmerksomhet rundt om hos folk, er det andre hendelser rundt innsamlingen som har skjedd? 

– Ja, det var en veldig artig hendelse faktisk. Det kom en gutt på 11 år som er i nærmiljøet, og da han fikk høre hva som hadde skjedd med bilen min, så gikk han rett ut i skogen og plukket tyttebær for å selge. Han solgte tyttebær for 400 kroner og var med og bidro til innsamlingen. Jeg har etter det hatt kontakt med han og tatt han med meg på rally. 

Flere motorsportutøvere og klubber har benyttet seg av Spleis-innsamlinger til både små og store formål, og er, som Ruben selv sier, en bra tjeneste der det er enklere for de som vil støtte å bidra til innsamlingen.

(Foto: Privat)
(Foto: Privat)

Et eksempel på en annen innsamling har vært for å bidra til videre satsing til rallycrossfører Fredrik Kviserud. Innsamlingens formål var at de skulle få inn nok penger til en ny motor til rallycrossbilen hans etter at han fikk motorras under den andre NM-runden på Grenland, og jennom Spleis samlet de inn 19.500 kroner. Mer om denne innsamlingen kan du finne her.

Krabyskogen Motorsportklubb er et eksempel på en motorklubb som har samlet inn penger for å oppgradere banen og opprettholde sikkerheten da de fikk flere nye medlemmer og stadig økende interesse for motocross. Sjekk ut mer om Krabyskogens innsamling her.

Vil du starte en spleis til ditt eget formål eller være med å bidra til noen andre motorsportutøveres/klubber, klikk her.

Om annonsebilag på Parc Fermé

Denne artikkelen er produsert vår markedsavdeling og har ingen kobling til vårt redaksjonelle innhold. Annonsebilag i dette formatet selges til annonsekunder slik at de kan formidle og markedsføre sitt produkt gjennom en artikkel og historie de ønsker å formidle.

Dersom et annonsebilag på Parc Fermé er interessant og aktuelt for deg, kan du ta kontakt med vår markedsansvarlig Eira Solberg for mer informasjon.

Powered by Labrador CMS