Slik har du aldri sett Norges beste bilsportutøvere før

Obskure kroppsposisjoner, dandert med stearinlys, 30 graders hvilebrett og latter-forbud – det er ikke akkurat hverdagskost for Team Norway-gutta.

Publisert

Men i forbindelse med årets første samling for «Norges raskeste landslag» som de selv liker å kalle seg, så skulle elitegruppa til NBFs talentutviklningssatsing «Team Norway» runde av to dager med flere harde treningsøkter med det man kan kalle god, gammeldags avslapningsteknikk som i bunn og grunn kunne minne mest om yoga.

(Foto: Simen Næss Hagen)

Men i forbindelse med årets første samling for «Norges raskeste landslag» som de selv liker å kalle seg, så skulle elitegruppa til NBFs talentutviklningssatsing «Team Norway» runde av to dager med flere harde treningsøkter med det man kan kalle god, gammeldags avslapningsteknikk som i bunn og grunn kunne minne mest om yoga.

Denne formen blir kalt for In-Trinity og ble gjennomført i regi av Lise Solie som er personlig trener og daglig leder av Gym Bekkestua.

– Jeg skal ha med dere å gjøre senere i helgen, og det er veldig viktig at dere ikke får latterkrampe eller noe sånt. Klarer dere det, så skal jeg være litt snillere med dere, var Solies klare alvorsord før det skulle settes i gang.

Gutta holdt maska og tok oppgavene seriøst, og da snakker vi en yngre garde med mye godt humør og løstsittende latter. Denne gangen var det ramme alvor.

– Dette var helt jævlig. Det var en sånn rar opplevelse, egentlig. Du føler deg så ubekvem og gjorde noe du aldri hadde gjort før, sier Marcus Påverud til Parc Fermé.

Hele In-Trinity-seansen åpnet med strekkøvelser som var av det heller ubehagelige slaget for flere av Team Norway-utøverne. (Foto: Simen Næss Hagen)

Vi overværte hele dag to av mars-samlingen, og kommer tilbake med presentasjonen av den nye talent-satsingen til Norges Bilsportforbund senere.

Men i mellomtiden tar vi for oss avslutningen på fredagen som var av den svært nye sorten for utøverne.

I en time skulle de ligge de i en sirkel i en mørk sal, på hvert sitt hvilebrett i 30 graders vinkel over bakken. Her skulle det gjennomføres ulike strekkøvelser og andre kroppsbeherskende utfordringer, før hele seansen ble avsluttet med totalt stillhet og avslappelse med harmoniske naturlige lyder på høyt volum.

Og jada, flere tok til seg å sovne.

– Men fram til sovinga var alt veldig rart, konstaterer Påverud.

Lise Solie la ned latter-forbud, men tok godt vare på gutta i en time med stillhet og fokus på sitt eget hode. (Foto: Simen Næss Hagen)

Dennis Hauger har heller ikke vært med på noe liknende tidligere.

– Men det var jo bra, da. Man trente muskler man ellers aldri har trent før. Problemet ble jo at vi hadde trent så mye med armene at de var helt døde når vi skulle gjøre noe med armene.

– Men du sovna du?

– Jaja, jeg sovna litt. Også våkna jeg litt da hun tok meg litt i ansiktet og slikt, sier Hauger.

Team Norway-trener Fredrik Brenna-Lund måtte yte ekstrainnsats for å vekke Marcus Påverud fra drømmeland etter at In-Trinity-økten var over. (Foto: Simen Næss Hagen)

Mange sovnet i flere perioder, men ikke alle. Likevel følte de fleste at dette ga dem en ny energi og ro etter to relativt tøffe økter fredag, og med treningsøkt torsdag i bakhodet også.

– Jeg sovnet ikke, men fikk slappet godt av. Man er klar i hodet, men fikk slappet av i kroppen. Litt som når jeg har trent mentalt før hvor det er viktig å «miste kroppen» litt, sier Christian Krognes.

LES OGSÅ: Beinhard sesongoppkjøring for de unge Team Norway-utøverne

PF-BLOGGEN Blandet drops med spor av toppidrettsutøvere på høyt nivå

Dennis Hauger klarte å utnytte noen minutter på øyet etter flere økter med høy intensistet under yoga-samlingen. (Foto: Simen Næss Hagen)
Powered by Labrador CMS