Dette er fargene Haas sin bil kommer til å bære under testen i Bahrain denne helgen.

Slik ser bilen Haas kommer til å bruke i årets sesong ut

Etter at Haas brøt båndet mellom Nikita Mazepin og Uralkali i kjølevannet av Russlands invasjon av Ukraina, er det ikke særlig overraskende at årets bil ikke kommer til å bære de russiske fargene.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det kan vel sies at Haas ikke har fått en optimal start på sesongen. Rett etter at årets første vintertest startet i Barcelona for to uker siden brøt krigen i Ukraina ut. Naturlig nok vekket det også reaksjoner i Formel 1-paddocken.

Haas valgte under testens siste dag å ikke kjøre med de russiske fargene på bilen slik de har gjort siden Uralkali og Nikita Mazepin kom til laget i 2021. Knappe to uker senere ble kontrakten mellom tittelsponsor og Nikita Mazepin brutt av Haas-teamet.

Deretter ble det meldt at laget har møtt på fraktproblemer som gjør at de blir det eneste teamet som ikke kommer til å delta i morgensesjonen. Heldigvis åpner det mulighetene for at Haas kan begå tilpassinger til bilen slik at Kevin Magnussen kan gjøre seg kjent med bilen før sesongstarten neste helg.

Ny-signeringen til Haas etter bruddet med Mazepin er heldigvis ikke ukjent for det Amerikanske laget. Magnussen som har kjørt for laget i fire sesonger før han gjorde hoppet til IMSA kjenner lagets rutiner godt og er det sikreste valget for Haas på kort varsel.

Med tittelsponsor ute betyr det at Haas trenger nye farger på årets bil. Under testen i Bahrain er det ingen superforvandling som møter blikket til fansen som har skrudd på tidlig i dag morges. Det som er mest annerledes er at det russiske flagget har blitt byttet ut med en rød stripe.

Det betyr derimot ikke at dette er fargene Haas kommer til å bære i hele år da mangel på hovedsponsor kan åpne dørene til andre bedrifter som er villige til å gå inn med en slant penger.

Powered by Labrador CMS