Smadret banerekorden mens McLaren imponerte stort

Lewis Hamilton sikret sin pole position nummer 86 etter nok en knallrunde helt på tampen.

Publisert

Med andre ord i kjent Lewis Hamilton-stil. Briten har de siste treningene slitt med å ta skalpen på sin lagkamerat Valtteri Bottas som viste styrke før kvalifiseringen, men da det gjaldt som mest klinte altså Hamilton til.

2019 Azerbaijan Grand Prix, Sunday - Steve Etherington

Med andre ord i kjent Lewis Hamilton-stil. Briten har de siste treningene slitt med å ta skalpen på sin lagkamerat Valtteri Bottas som viste styrke før kvalifiseringen, men da det gjaldt som mest klinte altså Hamilton til.

Med tiden 1:28,319, så er det en bedring av banerekorden fra 2018 på intet mindre enn 1,7 sekunder fra fjorårets bestetid på kvalifiseringen.

Vinden spilte et puss

– Dette er ingen enkel bane. Den er veldig teknisk. Valtteri har vært rask hele helgen, men jeg er glad vi klarte å få ut potensialet i bilen. Vinden har dratt opp mye støv på banen, så du må angripe banen på en dynamisk måte, sier Lewis Hamilton.

Valtteri Bottas kjørte altså inn til andretid, men Charles Leclerc fulgte opp på sedvanlig vis med tredje beste tid, seks tideler bak Hamilton.

– Vinden gjorde at linjene mine ikke fungerte like bra i enkelte av svingene, samtidig som Lewis gjorde det veldig godt på tampen. Men vi har en sterk totalpakke, noe vi naturligvis liker. Så vi håper det fortsetter slik i morgen, og det er jo en lang vei ned til første sving, sier Bottas.

McLaren melder seg på

Sebastian Vettel slet i Q3, og meldte over teamradioen en antydning til problemer med girkassen. Og da tyskeren skulle gjøre et siste forsøk på tampen av Q3, så det ble bare med en syvendetid, 1,48 sekunder bak Hamilton.

Et team og to førere som derimot imponerte stort, var McLaren, som virkelig melder seg på i kampen med Red Bull om å være best bak de to dominerende teamene i tet. Lando Norris og Carlos Sainz jr. har vist godt tempo hele helgen, og fikk godt utbytte for det i kvalifiseringen.

Norris kjørte inn til en sterk femtetid, hans beste plassering i hans karriere, 1,099 sekunder bak Hamilton, men like fullt bare ni tusendeler bak Max Verstappens fjerdetid. Sainz jr. kjørte inn til sjettetid, et drøyt tidel bak lagkompisen.

Powered by Labrador CMS