Sølvpil-seier på sølvfat – fortsatt ubeseiret i Russland

Mercedes bet tilbake da det meste raknet for Ferrari.

Publisert

Nok en gang lå alt til rette for ny Ferrari-suksess, etter at Charles Leclerc har vært den dominerende stjerna den siste perioden. Og den unge monegaskeren hadde beste startspor, men måtte akseptere at Sebastian Vettel hadde en bedre start og kunne ta seg opp i ledelse umiddelbart.

Lewis Hamilton. (Foto: LAT Images / Mercedes)

Nok en gang lå alt til rette for ny Ferrari-suksess, etter at Charles Leclerc har vært den dominerende stjerna den siste perioden. Og den unge monegaskeren hadde beste startspor, men måtte akseptere at Sebastian Vettel hadde en bedre start og kunne ta seg opp i ledelse umiddelbart.

Dog var det ikke vanskelig å forstå at det var et teamordre i favør Leclerc inne i bildet i forbindelse med det første pitstoppet, men på dette tidspunktet hadde ikke Mercedes vært i piten enda.

Så stopper Sebastian Vettel, etter at MGU-K-enheten tok kvelden. Og med det kunne Mercedes tjene kraftig på å ta pitstoppet under den virtuelle sikkerhetsbilen som kom ut. Dermed hadde Mercedes klart å snike seg i ledelse etter at pitstoppene var utjevnet, og derifra og ut ble det vanskelig for Leclerc.

Han hadde flere muligheter til å støte på Valtteri Bottas for en andreplass, mens Lewis Hamilton kunne seile fra i ensom majestet i front - slik han har gjort på denne banen tre ganger tidligere. Og det stod seg slik til mål, Hamilton foran Bottas og Leclerc.

– Mercedes var heldige, men utnyttet muligheten da Vettel måtte bryte. De var på ballen med en gang, samtidig som det var veldig uheldig for Ferrari, konkluderte Viasport-kommentator Atle Gulbrandsen.

Med det slettet Hamilton seiersrekken fra Ferrari de siste tre løpene, og sørget for «balanse i regnskapet» ved å befeste sin solide mesterskapsledelse.

Lewis Hamilton og Valtteri Bottas sørget for dobbelt Mercedes i Russland. (Foto: Wolfgang Wilhelm)

– Med tanke på hvor raske Ferrari var i starten, så er det utrolig at vi klarer et slikt resultat. Men vi gir aldri opp og bilen var fantastisk i dag, sa Lewis Hamilton til reporter Paul di Resta.

En som har skaffet seg mange fans i det siste er nevnte Leclerc, som før sesong ellers ville vært svært glad for en tredjeplass. Nå var det «bare» OK etter at han har vunnet to av de siste tre løpene, og samtidig tatt pole position de siste fire gangene.

– Det er fint å være på pallen, og synd for teamet at den andre bilen ikke er her. Men det var et OK løp fra oss. Vi var raske og vi hadde fart til å komme oss foran Valtteri, men det blir vanskelig å følge ham uten å være et sekund-halvannen bak. Så tredjeplass er det beste vi kunne klare med tanke på sikkerhetsbilen, konkluderte Leclerc. 

Siden Russlands Grand Prix kom på Formel 1-kalenderen fra 2014 har det kun vært Mercedes som har vunnet her. I 2014 og 2015 vant Lewis Hamilton, mens Nico Rosberg og Valtteri Bottas tok seieren i henholdsvis 2016 og 2017 før Hamilton tok ny seier i fjor igjen.

Powered by Labrador CMS