Max Verstappen har akkurat kommet seg forbi Pierre Gasly i sin enorme klatring på de første rundene. Og til slutt endte han - oppskriftsmessig - på toppen, for 11. gang denne sesongen.

Spenningen stoppet av sikkerhetsbilen – publikum forlot Monza i protest

En litt bedre timet sikkerhetsbil kunne kjapt furore i Italias Grand Prix. I stedet kunne Max Verstappen innkassere nok en oppskriftsmessig seier.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Alt tyder på at Max Verstappen blir verdensmester i år. Hans femte seier på rad, hans 11. totalt denne sesongen - og lite ser ut til å stoppe både ham og Red Bull.

FORMEL 1: Alt tyder på at Max Verstappen blir verdensmester i år. Hans femte seier på rad, hans 11. totalt denne sesongen - og lite ser ut til å stoppe både ham og Red Bull.

Italia Grand Prix ble i utgangspunktet ikke noe løp for spenningskapittelet i historiebøkene. Selv med Charles Leclerc i pole position så hadde Max Verstappen et forventet høyt tempo der han startet fra syvende startposisjon etter at han hadde pådratt seg en fem plassers gridstraff.

Det tok ikke mange rundene før han kom seg opp og fram, og med en virtuell sikkerhetsbil ute etter at Sebastian Vettel måtte parkere bilen med tekniske problemer var det naturlig for Charles Leclerc å gjøre et rimelig pitstopp fra softdekk til mediumdekk.

Fra jubel til protest

Men han kom seg aldri i posisjon til å ta igjen Max Verstappen. Da måtte han i så fall få hjelp av sikkerhetsbilen.

Og det gjorde Leclerc. I utgangspunktet.

Seks runder før slutt fikk Daniel Ricciardo problemer og ble brått stående mellom de to Lesmo-svingene. Plasseringen var såpass kinkig at sikkerhetsbilen måtte ut, men Bernd Maylender ble sendt ut på et feil tidspunkt der han tok imot George Russell som lå på tredjeplass.

Det tok flere runder før rekkefølgen ble ryddet opp i, men da var det allerede for sent. Feltet rakk ikke samle seg i riktig rekkefølge før målflagget måtte ut etter endte 53 runder. Og med det var det Verstappen som kunne juble.

Juble gjorde også Ferrari-fansen da sikkerhetsbilen kom ut. Seks runder senere var flere allerede på vei ut porten da de skjønte at Charles Leclerc ikke ville få noe siste reelt forsøk på å gjøre et framstøt på Verstappen.

Debutant imponerte

Det er også verdt å nevne at nederlandske Nyck De Vries virkelig skrev personlig historie denne helgen, etter at han måtte steppe inn for en akutt syk Alexander Albon i Williams. 27-åringen har vært reservefører og kjørt en rekke tester og treninger i flere år, men aldri før kjørt et Formel 1-løp.

Han slo teamkollega Nicholas Latifi på kvalifiseringen, og i løpet var det også klasseforskjell mellom de to Williams-førerne. Faktisk så kjørte De Vries såpass godt i løpet at han til slutt endte på en niendeplass og dermed sikret seg to VM-poeng i det som er hans aller første Formel 1-løp. Til det ble han også kåret til «Driver of the day» av Formel 1-fansen verden rundt.

Powered by Labrador CMS