Startlista til Höljes er klar – Oliver står kun på ventelista

Fire biler må melde seg av dersom vi skal bli vitne til far og sønn Solberg på samme internasjonale arena for første gang.

Publisert

Helgens VM-runde i Norge følges opp med «The Magic Weekend», den klassiske runden i svenske Höljes, i månedsskiftet juni-juli.

Oliver Solberg etter seieren i Arvika sist helg. (Foto: Simen Næss Hagen)

Helgens VM-runde i Norge følges opp med «The Magic Weekend», den klassiske runden i svenske Höljes, i månedsskiftet juni-juli.

Og foruten at det er ventet i hvert fall 40.000 mennesker på tribunene så har løpet fått en ekstra interesse i hvorvidt Oliver Solberg blir å finne på startstreken, i EM-klassen riktig nok.

I år er han gammel nok etter at han fikk avslag på dispensasjon i fjor, og pappa Petter Solberg har ikke gjort seg opp noen motforestillinger annet enn at Oliver må sørge for å finansiere løpet selv.

– Jeg har meldt meg på, men jeg vet ikke om jeg får kjørt løpet, sa Oliver Solberg til Parc Fermé i Arvika sist helg.

Et løp han forøvrig vant, for andre året på rad, og kjemper nå i tett medaljekamp i det nordiske mesterskapet med Thomas Bryntesson, Peter Hedström og Lukas Walfridson.

Påmeldinglista til Höljes, som du kan se her, kan avsløre at Solberg junior er nederst på ventelista, totalt fire førere som står som reserve. Det betyr at fire må trekke seg dersom vi skal få se Oliver med startnummer 110 på sideruta på Citroën DS3-bilen som han får disponere av Petter.

Av andre norske navn så gjør også Knut Ove Børseth sitt inntog igjen etter at han kjørte noen få internasjonale løp i fjor.

I VM-klassen er det ingen store nyheter å melde, annet enn at Timo Scheider er tilbake igjen med sin Seat Ibiza som han brukte i den amerikanske konkurransen på Silverstone for to uker siden.

Powered by Labrador CMS