Endelig kunne Dennis Hauger smile igjen etter en tung og krevende start på Formel 2-karrieren.
Endelig kunne Dennis Hauger smile igjen etter en tung og krevende start på Formel 2-karrieren.

Sterk revansje for Dennis Hauger - sikret karrierens aller første Formel 2-poeng

Endelig satt den for 19-åringen da han kjørte inn til en solid sjetteplass.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Fra tiende startposisjon gjennomførte Dennis Hauger et så å si helt knirkefritt løp, og avanserte til slutt med fire plasser og endte på en sjetteplass.

De aller fleste startet løpet med soft-dekk, den mykeste gummiblandingen tilgjengelig, mens Hauger gikk for ett hakk hardere blanding med de såkalte medium-dekkene. Dette gir en mindre fordel i starten, men levetiden på dekkene er lengre, hvilket gir ham mulighet til å sette på mykere dekk mot slutten av løpet.

Og Hauger leverte gode rundetider på godt brukte medium-dekk mens feltet for lengst hadde vært inne til sine obligatoriske pitstop som hovedløpet i Formel 2 krever. Fordi han var sent ute hadde han også ledelsen i løpet over mange runder, men i praksis var dette aldri en reell ledelse ettersom han også måtte inn i pit. Hele 22 av 27 runder ble kjørt på disse dekkene, før han var en av de siste til å sette på soft-dekk.

Riktignok var det mange som satte hjertet i halsen da Hauger låste dekkene og var svært nære å gå i muren ut av piten før han skulle gå på de fem siste rundene, med lettere bil og friskere dekk enn samtlige foran ham. 19-åringen kom her ut på en sjetteplass satte opp et forrykende tempo mot slutten av løpet. Der jaktet han femteplassen til Marcus Armstrong, og i mål var han ikke mer enn bare fire tideler bak.

Felipe Drugovich vant foran Richard Verschoor med Haugers teamkamerat Jehan Daruvala på en tredjeplass.

Parc Fermé kommer med mer...

Powered by Labrador CMS