Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Sterkt preget etter ellers vel gjennomført Formel 2-løp:
– Det er bare tragisk

Dennis Hauger la ikke skjul på at tapet av teamkollegaen går dypt inn på alle i depotet i Østerrike. Og han innrømmer usikkerhet rundt deres eget løp på samme bane senere i sommer.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det var med sjokk og fortvilelse at hele motorsportverdenen lørdag morgen fikk beskjeden om dødsulykken på Spa-Francorchamps i forbindelse med Formula Regional Europa-løpet, hvor blant annet Martinius Stenshorne stod på startstreken.

FORMEL 2: Det var med sjokk og fortvilelse at hele motorsportverdenen lørdag morgen fikk beskjeden om dødsulykken på Spa-Francorchamps i forbindelse med Formula Regional Europa-løpet, hvor blant annet Martinius Stenshorne stod på startstreken.

Den 18-årige nederlenderen Dilano van 't Hoff ble stående på tvers i banen og ble truffet av Adam Fitzgerald i de svært våte forholdene på banen, og senere kom altså den tragiske beskjeden om at MP Motorsport-føreren omkom som følge av sammenstøtet.

Teamkollega

Dette er forøvrig den andre dødsulykken på fire år på omtrent samme sted på banen etter at franske Anthoine Hubert døde i Formel 2-ulykken i 2019.

Som MP Motorsport-utøver var dette andre ord var også en teamkollega av Dennis Hauger, selv om de kjører i ulike serier. Og selv om slike nyheter preger en hel motorsportverden så går det naturlig nok ekstra hardt inn på teamet han representerer.

– Det var en samling på morgenen her. Det er bare tragisk. Det har skjedd to ganger på samme bane, samme sted. Så vi vet ikke hva som skjer mot løpet vi skal kjøre. Det er bare tragisk og sånne ting som man håper ikke skal skje. Det er jo en del av sporten at ting kan skje, men det er bare trist for hele teamet og alle innenfor motorsport, sa en dypt preget Dennis Hauger til Viaplay etter sprintløpet på Red Bull Ring i Østerrike.

Beholder femteplassen

For der leverte nordmannen et meget godt løp i vekslende værforhold. Han startet på regndekk og klatret seg opp på mesterligvis fra 13. startposisjon til en femteplass, men det ville ikke holde løpet ut å kjøre på regndekk, så nordmannen og en rekke andre førere måtte etterhvert inn for å sette på softdekk.

Da ramlet Hauger bakover i feltet igjen, men han tok godt vare på dekkene og tok flere av konkurrentene mot slutten av løpet, og sikret med det en syvendeplass og to viktige mesterskapspoeng.

Men som nevnt - resultatet og prestasjonen kom i andre rekke.

– Det var et greit løp, men etter det som skjedde på Spa, spesielt innad i teamet, så er det ikke så mye juble for. Vi får holde hodet oppe for i morgen, sa Hauger.

Det var Jack Crawford som vant løpet foran Victor Martins og Clement Novalak. Samtlige førere foran Dennis i sammendraget havnet utenfor poengplass, noe som betyr at Hauger fortsatt beholder femteplassen sammenlagt.

Powered by Labrador CMS