Oliver Solberg.

Stødig Solberg har tatt grepet når erkerivalene har havnet i trøbbel

Flere av WRC 2-favorittene har vært ute ulaget under røffe forhold i Portugal. Oliver Solberg har derimot fått betalt for trygg og tålmodig kjøring.

Publisert

RALLY: Den første dagen av den populære VM-runden i Portugal er unnagjort, og som vanlig er det størst norsk interesse for WRC 2-feltet. Norsk-svenske Oliver Solberg er på plass, denne gang klar for å score poeng etter at han avstod fra selve WRC 2-konkurransen i Kroatia, og det er også spenning knyttet til Andreas Mikkelsens noe forsinkede sesongstart.

Og det var ventet at disse to skulle kjempe helt der oppe, noe vi ble vitne til gjennom de tre første fartsetappene før pausen midt på dagen. Franskmannen Adrien Fourmaux utnyttet sin gode startposisjon optimalt og tok føringen, men drøye seks sekunder bak fulgte Mikkelsen og Solberg med kun åtte tidelers margin i favør Mikkelsen etter tre etapper med fem mil kjøring.

Men rett etter pausen, altså ingen ordinær service, skulle uhellet slå inn for Mikkelsen. Han pådro seg en punktering og tapte da i underkant av to minutter som er vanlig tidstap når man må stoppe for å butte hjul inne på etappen.

Punkteringsbonanza

Heldigvis for Mikkelsen sin del var han ikke alene, for andre favoritter som ledende Fourmaux, finske Teemu Suninen og britiske Gus Greensmith ble alle rammet av punkteringer, sistnevnte kunne dog ta seg til mål med et halvt minutts tidstap framfor hjulbytte ute på etappen.

Solberg avstod fra problemer, og har håndtert ellers godt slitte dekk gjennom dagen. Det gir han en ledelse på komfortable 50 sekunder til Greensmith, mens den franske mesterskapslederen Yohan Rossel har fått tidsstraff på 40 sekunder fordi han kom fire minutter for sent inn på SS7 og ramlet ned til tredjeplass.

Mikkelsen har svart etter punkteringen med to etappeseire og ligger på en trygg fjerdeplass, med 40 sekunder opp til Rossel når to dager gjenstår, så en pallplass er absolutt fortsatt innen rekkevidde for Oslo-mannen. Til ledende Solberg har Mikkelsen dog hele 1:41,1.

Kalle i ledelse

I toppklassen med hybridbiler er det fremdeles ingen nordmenn med, men det er regjerende verdensmester Kalle Rovanperä som har føringen med 10,8 sekunder ned til Hyundai-fører Dani Sordo. Han er igjen drøye 15 sekunder foran teamkompis Thierry Neuville, som jages av Ford-fører Pierre-Louis Loubet med bare ni tidelers forsprang.

Flere fører har fått problemer, og det har gått spesielt hardt utover Toyota. Takamoto Katsuta måtte kaste inn håndkledet med tekniske problemer etter bare tre etapper, mens Elfyn Evans krasjet på SS7. Ford-fører Ott Tänak pådro seg også et lengre tidstap på grunn av en punktering på SS4.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS