Storeslem fra Steve i Storbritannia - knuste alle

Sterkt comeback i det britiske mesterskapet for Steve Røkland.

Publisert

Nordmannen var i en klasse for seg gjennom hele Pirelli International Rally lørdag og dominerte fullstendig i juniorklassen som består av R2-biler.

Steve Røkland. (Foto: Morten Kristiansen Larsen

Nordmannen var i en klasse for seg gjennom hele Pirelli International Rally lørdag og dominerte fullstendig i juniorklassen som består av R2-biler.

Røkland, som hadde med seg den britiske kartleseren Tom Woodburn, vant samtlige etapper bortsett fra én og ingen kunne tukte Peugeot-føreren, som etter et sabbatsår i 2017 nå har valgt å satse på det britiske mesterskapet igjen i år.

– Det har vært en god dag. Vi vant syv av åtte etapper, og den eneste etappen jeg ikke vant så hadde jeg mistet bremsene veldig tidlig på prøven. Dette var en god start på sesongen, sier Røkland i en kort kommentar til Parc Fermé.

Joker-poeng

Seieren han fikk i løpet ga også fem poeng ekstra enn hva han vil få senere i år. Røkland forklarer det slik.

– Vi har en «joker» vi kan bruke én gang i løpet av sesongen og den vil gi fem ekstra poeng for seier. Vi valgte å bruke den på dette løpet, sier 25-åringen fra Kongsvinger.

Røkland var ikke eneste nordmann i juniorklassen i Storbritannia. Oscar Solberg var på plass denne helgen og håpet å kunne tukte samtlige briter og kun fokusere på å kjempe mot sin landsmann Røkland.

Litt utfordringer ble det for 20-åringen, som tidvis viste gode tider helt i toppen - men det ble til slutt en femteplass i klassen, 3:21,4 bak seierherre Røkland.

– Steve gjorde en knalljobb denne helgen, er Oscar tydelig med å få fram.

– Vi hadde litt problemer med bremsene, samt en pakning på turboen. Uten disse problemene tror jeg at jeg kunne kjempet om pallplass.

Drømmer om Junior-VM

Selv hadde han ikke mer å stille opp med, men understreker at han har kost seg med å kjøre rally igjen etter en vinter- og vårsesong som har vært opp og ned uten noen konkrete planer.

– Jeg har lært utrolig mye i dag jeg altså, og jeg har hatt det utrolig gøy med å kjøre rally igjen. Egentlig ganske deilig å være tilbake for fullt, sier Solberg, som samtidig understreker at han ikke har fullt spikret opplegg for et britiske mesterskapet resten av sesongen.

– Jeg tar «step for step», og har ikke nok budsjett enda. Men jeg er fornøyd med innsatsen og liker å kjøre denne bilen. Jeg har et mål om å kjøre Junior-VM en dag, og da er denne bilen bra å kjøre, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS