Svensk fører og fire funksjonærer skadd etter stygg krasj

Fredrik Blomstedt ledet løpet da dette skjedde åtte minutter før målgang.

Publisert

Denne helgen kjøres det en rekke supportklasser i forbindelse med 24-timersløpet på Spa, og Lamborghini Super Trofeo-serien er blant av dem.

Denne helgen kjøres det en rekke supportklasser i forbindelse med 24-timersløpet på Spa, og Lamborghini Super Trofeo-serien er blant av dem.

Men denne serien fikk en brå slutt søndag morgen etter at løpets leder Fredrik Blomstedt ble utsatt for en meget dramatisk krasj.

Han lå an til ledelse da han ble sendt inn i barrieren rett ved en funksjonærpost i nedre del av Stavelot-seksjonen av banen, og som videoen viser over var smellen av den meget dramatiske og spektakulære sorten.

Utfallet var også relativt dramatisk da Blomstedt og en av funksjonærene ble ført til sykehus. Tre andre fikk også skader, men klarte seg med behandling av helsepersonellet ved banen.

– Det er tatt røntgen på sykehuset, som ikke viser noen brukne ben. Men han blir holdt i sykehuset over natten for observasjon. De ønsket å ha ham på sjukehuset, men det har skjedd ganske nylig og jeg har lite informasjon, sier pressetalsmann Mattias Persson til Expressen.

Begge skal etter rapportene ha vært ved bevissthet og utenfor livsfare. Løpet ble også naturlig nok rødflagget etter ulykken, og ingen resultater er i skrivende stund offisielle fra løpet.

Funksjonæren som ble fraktet til sykehus skal ha blitt truffet av større elementer ved banen da han ikke rakk å hoppe unna i tide. Utover dette skal funksjonærene etter TV-bildene å dømme ha oppholdt seg på anvist sted.

– Vi er urolige. Jeg har sett en del ulykker og dette var en brutal krasj. Vi sender en tanke til alle funksjonærene også. Resultatene er veldig sekundært og ikke noe vi bryr oss om akkurat nå, sier Persson.

Powered by Labrador CMS